Bombardier Premium British Ale

Az ominózus sörrel kapcsolatban a teljesség igényét szem előtt tartva, első sorban a Marstons brewery-t kell megemlítenem. Az ő figyelő szemeik előtt zajlik minden ami a Bombardier háza táján történik, de amit az üvegből kiöntök az a Eagle brewery üstjében főződik. Ezen láncolatok tükrében most elengednék minden történelmi visszatekintést, illetve azt is, hogy a Marston's uradalmába tartozó angol sörfőzdéktől milyen söröket ittam eddig. 


Finomra hangolt malátás dominanciáról árulkodik illata, melyet gabonás jegyei, illetve a pörkölés illúziója testesít meg a maga száraz magvas, kissé karamellás hatásával. Habjának leülésével is marad egy enyhe savany kísérete illatképének, frissítő érzetével. A komló kiszolgáltatott helyzete alig kínál keser aláfestést, viszont helyére érkezik többek között egy vékony cukros tétel, illetve számomra a gyümölcsösség szilvás érzete nyitja meg. 





Testének csupán sötét tónusai nem engedik által látását egyébként tiszta mivoltában annak markáns, bordó árnyalataival. Habtakarója nagyon világos halvány barna színezetű és csak lassan illan sűrű felépítésével. 



Nagyon intenzív szénsavas pezsgését enyhe savasság zárja. Ebből kilépve fokozatosan elcsúsztatott váltás mentén édesebb irány formálódik továbbra is maga mögött húzva a savasság tételét.


Ezen a szakaszon már körvonalazódnak a maláta hatásai a jól megszokott gabonás gondolataival. Mellette a komló is érdemi keserűsséget tud szállítani kicsit lemaradva, illetve citrusos jegyeitől mentesen.


Majd ízvilágába is beköszön egy csekély cukros érzet, már is fokozódó keserűsség társaságában.
Aztán a fúziók játéka gyümölcsös hatásokat kölcsönöz kissé fokozva az édes irányt.


Végjátéka kettős ízképet tálal egészséges balansz folyamán, részben a komló keserűjével, részben az édesebb hatások színezetével élve. Valahol mostanság kezdett élesedni a gyümölcsösség, ismételten szilvás kíséretének hatása.


Végezetül múlásában újult erővel az édesebb oldal kezd dominálni messzire kísérve a korty múlását.





Fémfedőjével elértem a második keret 5. sorának végét, összesítve a 425. kupakot.


Folytatásnak egy skót kupakos érkezik, akivel hamarosan jelentkezni fogok.

Árpamaláta, komló, cukor, élesztő.
5.2%V/V
0.5L
Nagy Britannia

Eagle Brewery
Havelock street
Bedford
MK40 4LU UK.



Megjegyzések