Wirts Madl Bayerisch Hell

Megint egy olyan Németországi sör mely nem önálló márkaként létezik, illetve a Löwenbrauerei 
akinek az égisze alatt készül, még csak említést sem tesz róla.  Az említett sörfőzdét bizonyos Franz Stockbauer alapította az 1874-es esztendőben Passau városában. 


Fokozott illatokat mozgósít az árpamaláta klasszikus, gabonás jellemével. Intenzív belépője kitartónak bizonyul és lefedi a sör illatspektrumának teljes szélességét, így ennek a tükrében a komló keserűjének az érzete elmarad. A maláta szolgáltat még némi édeskés aláfestést, illetve töménysége már leheletnyi keserűségbe fordul át. Kíséretként megmutatkozik egy vékony savanykás hatás ami kölcsönöz vékony üdítő jegyeket.




 
Tiszta átlátható pohárfoglalást produkál világos árnyalatú arany színezetével. Felette szép mennyiségű viszont sietős múlású hófehér habfedőt mutat.




Bőséges szénsavas pezsgését visszafogottabb savasság követi. Ízvilága erős hasonlóságot mutat illatával kapcsolatban, korán és erősen domináló malátázottság kezdi a kortykép lefolyását.



Egy óvatos savany háttértől eltekintve ismételten a maláta marad markáns gabonás jegyeivel, amiből csupán kevésbé érződik ki egy száraz magvas tétel.


Lassan édes gondolatok is csatlakoznak és ugyan kezdetében alig, ellenben folytatásában már jócskán érződik. Aztán a maláta megint átlépi a töménység határát ami bőséggel élvezhető, de ebből adódóan kissé kesernyés kortyképet kezd tálalni.


Írhatnám hogy megérkezett a komló, de ez egy teljesen más ábrázolása a keserűségnek, viszont ennek köszönhetően frissül az ízvilága és tompul az összkép töménysége.


Végjátékában is kitart a maláta domináló szerepe kis mértékben fakuló édesség mentén és múlása is stabil ízeket közvetít nagyon messzire húzva lecsengését.



A 419. kupak.

A folytatást is Németország egyik főzete testesíti meg, ami nagyüzemi elképzelésben hordoz kraft gondolatokat.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Németország

Löwenbrauerei Passau AG
Franz-Stockbauer-Weg 13
94032 Passau
 

Megjegyzések