Žatec premium

A Zatecky pivovar saját elmondása szerint az 1801-es esztendőben már évi 42 ezer hektoliter sört főzött, így a címkén és kupakon látható évszám meglehet, hogy az ominózus sör születését mutatja.

Könnyű malátás érzettel telíti illatát és a hab múlásával összetettebb egységet mutat finomra hangolt töménységével a maga klasszikus gabonás hatásával. Kíséretében egyaránt mutatkoznak édes és savany jegyek, így az elsőként említett tétel vékonyny jellemével húzódik a maláta mögé míg savanysága csak kopottas árnyék. A komló élvezeti faktora elég alacsony szinten stagnál gyenge érdemi hozadékával.






Világosabb tónusokat hordoz tiszta teste az arany árnyalataival ékesítve. Habfedője hófehér tartását csak lassan engedi el.


Szénsavassága közép utat járva könnyed pezsgést mutat amiből mérsékelt savassága követi. Majd a korán érkező és már is markáns jegyeket szállító maláta átfogó játékát kínálja.


Ízvilágának szinte a teljes spektrumát lefedi sűrű malátás ízeket hozva kellemes töltetű édességgel fedezve magát. Mögöttük egy pikáns savany hatás húzódik tompa gondolataival.


 A komló inkább a korty második felében tálal érezhető keserűsséget, de a továbbra is fenn álló malátás dominancia nem biztosít számára sok lehetőséget.


Végjátéka kissé simít a maláta élén könnyedebb intenzitás mentén maradva az ízek frontvonalán és végezetül múlásában is aktív alig enyhülő ízekkel távozik.





Kupakja a 414. helyre érkezett, illetve a folytatás kilétét az itthon található hat főzet valamelyike fogja megtestesíteni.



Árpamaláta, komló ( Žatecký poloraný červeňák, Sládek, Vital ), élesztő.
4.8% V/V
0.5L
Csehország.

Žatecký pivovar, spol. s r.o.
Žižkovo náměstí 81
438 01 Žatec



Megjegyzések