Dréher Red Ale

A Dréher sörgyár manapság a megújulás útját járja, gondolok a klasszikus lágerük Gold néven debütálását ami már mentes a kukorica gríz töltelékétől, és vagy a licensz alapján főzött Közel új receptúrájáról. Az ominózus főzet pedig követi azon trendet, miszerint a nagyok is részt kívánnak venni a sörforradalom profittal kecsegtető lehetőségeivel. Ilyen főzet például a Pale Ale ami már sokkal jobban sikerült minta a Tripla komlós és vagy a Mozaik komlós. Azt még meg kell említenem, hogy a Pale ale főzetük pontosan ugyan ezt a három komló fajt rejti mint a Red Ale, név szerint Kazbek, Citra és Chinook.

Illatának vonalvezetésében nem tornyosulnak a komló kínálta hatások, csupán egy könnyed keserűsség társul az összkép kialakításához mentesen a citrusos világától. A maláta nyújtotta klasszikus gabonás érzet is kissé ködös erőtlen, és az illatkép egészét tekintve, óvatos, frissítő gondolatok mentén halad. Mindehhez csatlakozik egy vékony pörkölés tálalta száraz magvas, savany kíséret.






Testének a látványa tiszta ódon bronz vörös színezetű, melyet csekély, világos barna ködölésű habréteg takar sietős illanással.



Erősebb töltetű szénsavassága simogató korty nyitányt eredményez kissé markáns savassággal kísérve. A korty világában már bátrabban feszeget a komló, de citrusos jegyeit igyekszik rejtegetni.


Ellenben keser jellemére építkezik és mellette a maláta valamelyest intenzívebb mód szállítja gabonás jegyeit megspékelve a pörkölés enyhe támogatásával.


Mind kettőjük szerepvállalása ingadozó mértékű, a komló keserűje a történet végére koncentrál, de része a kezdetektől, míg a maláta inkább az elején produkál és a végére kicsit megkopik.


Az összességét tekintve üde dominanciát mutat csupán fakó édeskés aláfestést érezni. Végjátéka szépen egybeforrt össze simuló íz kontúrokkal adva egy csekély gyümölcsös illúziót.


Lecsengése abszolút frissítő és egyben kitartó, amivel messzire kíséri  a korty múlását.






Munkásságom egyrészt kíváncsisága, de leginkább a hazai sör történelem oszlopos tagjaként betöltött szerepe miatt fogyasztja a Dréher termékpalettáját, illetve már látni, hogy az irány amit megcéloztak az jó lesz.
Mutatnám is a keretek ölelésében szereplő Dréher koronazárakat és címkéiket.

A Bak főzetük kupakja az első keret a 225. darabja.

A Pale Ale főzetük  a második keret 76. darabja, összességében a 391. kupak.



Majd egy záró fotó a mai kupak elhelyezkedéséről aki a 428. koronazár.


A folytatással hamarosan jelentkezni fogok, vélhetően vagy belga, vagy valami erősen keleti főzet képében.

Árpamaláta, komló ( Kazbek, Citra, Chinook ), élesztő.
4.8%V/V
0.5L
Magyarország

Dréher sörgyár
1106 Budapest, Jászberényi út 7-11.

Megjegyzések

  1. Azért egy szak(kör)blogban leírhatnád rendesen a termék és a sörgyár nevét...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése