Hop Top Citra Ipa limitált széria

A Hop Top sörfőzde a 2015. évben alakult és munkásságuk helyszínéül a volt királyi sörfőzde impozáns épületét választották a Maglódi úton Budapest ölelésében. Főzeteikkel már sok ízben találkoztam és, hogy csak a legnagyobbakat említsem, mint például a Green Zone, Ceylon Buddy, Ivory, Midnight Express és vagy a Tropical. Röstellem is, de címkéik mint a legtöbb haza kisüzemi a garázsban állnak katonás sorokban rekeszekbe gyűjtve így nem áll módomban megmutatni őket. Az ominózus üvegtöltet a Spárban jött velem szembe több más termékükkel egyaránt, de nem titok, hogy más üzlethálózatokkal is együtt működnek a sörfogyasztók legnagyobb örömére.

 Illata egyaránt szolgáltat keserű tételeket a maga könnyed érzetével, illetve citrusos jegyek széles spektrumát is kínálja. Ebből kiemelném a mangó és a zöld citrom markáns jellemeit majd a keserű jegyekkel alkotott fúziók abszolút üdítő egységét. A komló vezénylete mellett csekély édeskés aláfestés is érezhető mentesen a maláta illatjegyeitől.







Látványában erősen opálos testet mutat mély narancsos árnyalatokkal kissé már bronzos küllemmel ami teljesen jól áll neki. Habkoronáját némely búza is megirigyelné masszív tartásával és komótos múlásával annak hófehér színezetével.





Bőséges szénsav apró buborékos simogatásával indít csekély mértékű savas kísérettel a nyomában. Korán megmutatkozik a komló keserűje óvatos, ellenben frissítő érzetével.


A korty folyamán lassan fokozódik, de végig megtart egy egészségesen intenzív tartományt ehhez társítva citrusos gondolatait.


Illatával ellentétben már szűkebb spektrumú és a mangó sem az élmezőny játékosa, de a zöld citrom továbbra is aktív szereplő, illetve a kortykép is tálal édeskés érzeteket.


Mindezt homályos árnyékként teszi viszont a maláta ködös ízei is megmutatkoznak. Klasszikus támogatással szélesíti a kortyképet gabonás, alig érezhető magvas érdemeivel.


Végjátéka kissé a háttérbe szorítja a citrusos vonásokat teret engedve a keserű érzetnek, de összességében higgadt és kimért, végezetül lecsengése messzire kísér ízeivel.




Az én szemszögemből tekintve sajnos nem nyomtatott a kupakja, de élénk kék színével kiérdemli a keretben való szereplést. Ő a hatodik felirat nélküli kupak a gyűjteményben összesítve a 431. fémfedő.





A folytatás kínálta lehetőséget megint nem feszegetem, többen is vannak a hűtőben és hamarosan jelentkezek valamelyikkel.

Árpamaláta, komló ( Citra ), élesztő.
6% V/V
0.33L
Magyarország

HopTop Sörfőzde
1106 Budapest,
Maglódi út 47.





Megjegyzések