Natakhtari Kasris

A cég története 1991-ben kezdődik a kis Lomisi Sörgyárral az Akhalgori v. Ksani folyóparton majd 2005 szeptemberében nyitotta meg kapuit az új főzde Natakhtariban. A 2008-as évben felvásárolta az Efes Breweries Internationala a világ egyik legnagyobb sörgyártója. A Natakhtari napjainkban 13 főzetet készít túlnyomó részben licensz alapján amiből csupán négy a saját termék.


Édeskés illatképét enyhe savany árnyék követi ami egészében csak az árpamalátáról szól. Klasszikus gabonás jegyeit adja erős magvas felhangokkal társítva, markáns összképet kialakítva. A komló érzete teljesen elmarad. 







 
Látványában tiszta testet mutat mély arany színezettel melyen hófehér habtakaró képződik majd sietve illan. 




Karakteres szénsavval indít csekély mértékű savassággal kísérve amiből hamar előlép a maláta ízvilága. Kezdetben elég ködös és a korty folyama tompa ízeket szállít nem egy meggyőző és vagy élvezhető módon.


Aztán lassan élesednek az íz kontúrok amivel kicsit összébb áll, de szigorúan a maláta középszerű vezényletének ténykedésével. Összességében kopottas édes jegyeket kínál csekély savany hígítással.


Viszont ízében ha csak kis mértékben is, de érezhető a komló keserűje bőven a korty második felében ébredezve. Innentől az édes tételekkel egyensúlyban kísérnek.


Végjátéka nem hoz érdemi változásokat csupán a keserű érzetén emel kissé majd múlása messzire kísér egységtelen íz és korty érzetével.


A 429. helyre adta kupakját.




 Folytatásnak ismét egy grúz főzet érkezik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.7% V/V
0.5L
Grúzia.















Megjegyzések