Wolfs Brewery Ipa v.2

Az orosz székhelyű Wolfsbrewery  a 2016-os esztendőben kezdte meg főzési tevékenységét és hit vallásuk, hogy érdekes söröket készítsenek az általuk laboratóriumnak nevezett főzdében a moszkvai körgyűrűn túl. A hivatalos orosz oldalukon 14 fajta üveges főzetet sorakoztatnak fel amiből én kettőt tudhatok itthon, az ominózus ipa, illetve az apa főzetük.
Közben nézegetem a kupakokat és három orosz nemzetiségűt látok, illetve van egy ami a mérete miatt nem került a keret ölelésébe, de címkéből csak három üvegre valót találtam, érdekes.
Ezeket az írás végén mutatom.

A komló dominanciája uralja az illatának egészét kellemes intenzitású hatásaival. Keserűje és citrusos tételei ami mangó, narancs és citrom fúzióit kölcsönzi egy volument megcélozva építik illatképét. Összjátékuk abszolút frissítő képet eredményez egy fakó teás érzetű aláfestéssel, ami nem része a receptúrának. Az árpamaláta alig tud érdemi reakciókat kiváltani a maga ködös gabonás hatásával, de vele és vagy mellette mutatkozik egy halovány édes kíséret is.





Pohárral ölelt teste nagyon tiszta ódon arany színével ami már lágeres látványt nyújt. Habfedője hófehér színével alig akar emelkedni vékony réteget eredményezve majd múlásával sietve is távozik.



Bőséges szénsav tompa savas kíséretével indít amiből azonnal elő lép a komló keserűje. Kezdetében sem gyenge ami közepesen erős keserűvel jár majd mögé pozicionált gyengébb citrusos tételeit mutatja.


Frissítő kortyképének velejét a keserű szolgáltatja mert déli gyümölcsös gondolatai egyrészt homályosak, másrészt érett ízeket tálalva nélkülözik az üdítő hatásokat és a részletességet.


Ehhez társul még az árpamaláta adta csekély gabonás íz amivel párhuzamosan édeskés felhangok is érkeznek ködös háttérként szélesítve ízspektrumát.


Aztán az illatával kapcsolatban már említett teás érzet itt is próbálkozik gyenge, klasszikus vonásaival. A korty első fele élesebb íz kontúrokkal próbál fókuszálni míg érkeznek az ízek és össze nem áll.


Majd második fele tompít és sokkal simább könnyebben csúszó sört tálal. Ennek ellenére kissé fokozódik a keserűje és érződik egy apró mentolos hatás, de tényleg alig mutatkozó.


Végjátéka kitartja az olvasott sorokat majd kitartóan messzire kísér lecsengésével múlni nem akaró ízeivel.





Folytatásban a kupakok címkék és a dobozok, mert, hogy vannak és ketten. A képek fogyasztásuk kronológiai sorrendjében követik egymást, illetve egy korábban írt blogom ami rávilágított a hiányzó címke és a nagy kupak összeilléséhez.


A 84. kupak az első keretben.


A 146. kupak az első keretben.


A 272. kupak az első keretben.




 A nagy kupak olvasmánya a zsiguli sör aminek a címkéit is megtaláltam egy nagyobb hordozó felületre ragasztva még a régi metódust használva ami papír és majdan olló. Ezt ki küszöbölendő manapság már celofánt használok, tökéletes hordozófelület és az olló használata nélkül körbe téphető.



Záró pixel csokornak a jelen helyzet ábrázolása.



 Árpamaláta, komló ( Yarillo, Pecco ), élesztő.
5.9% V/V
0.5L
Oroszország

Volkovskaya Pivovarnya ( Wolfsbrewery )
Volkovskoe shosse vl. 12 stroenie 1.
Moskovskaya obl.
Mytishchi Russia

Megjegyzések