Zedazeni craft pilsner

Immáron a negyedik grúz főzet következik amit most a Zedazeni (geobeer) háza tájáról fogyasztok. Korábban ittam a Ragnar nevezetű főzetüket, illetve egy Argo nevezetű tibilisi sört, na meg a tegnapi Natakhtari Kasrist. Mindannyian a JSC Georgian Beer Company égisze alá tartoznak Zedazeni vezénylettel aminek a székhelye a grúziai Saguramo városa. Aztán nem titok, hogy van még egy grúz az itthon fogyasztásra váró sörök között.

Szépen kibontakozó gabonás jegyeivel és ködös magvas kíséretével jellemezném illatának szűkre szabott spektrumát. Ehhez társul a komló elesett játéka alig érezhető keserűsségével. Továbbá összessége savanykás irányú csekély édeskés felhangokkal tűzdelve, középszerű illatképet alkotva.







Pohárba foglalt látványa tiszta és fényes arany sárga színezetű. Habfedője induláskor kisebb és közepes buborékokból áll mondhatni szép kiállású. Majd múlásakor összeesik és strukturálatlan csúnya ragadós látványt nyújt hófehér színével.


Kellemes szénsav szinte savas kíséret nélkül, már édeskés iránnyal. Közben érkezik a maláta egy sima kortyérzet mentén mellőzve ízeinek markáns kibontakozásától.


Klasszikus gabonás tételeit szállítja száraz illúziók mellett. Az ismételt kortyok tükrében a komló munkásságát nem írnám érdemi törekvésnek, csupán kis mértékben keseríti a kortykép összességét.


Itt már mélyen az ízek világában még mindig édeskés közegben szerepel a maláta halovány savanykás árnyékkal kísérve.


Aztán át is ittam magam a történeten és végjátéka, illetve egyben teljes ízvilága sem kínált kiemelkedő kényeztetést. Múlása a maga erejével igyekezve, próbál messzire kísérni.








Fémfedője a 430. helyre érkezett.



Folytatásnak egy orosz, belga, olasz vagy éppen egy hazai főzet fog következni.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.5% V/V
0.5L
Grúzia

JSC Georgian Beer Company.
Saguramo, Mtskheta régió 3311, Grúzia.


Megjegyzések