972 ipa

Következzen a 972 üstjeiből beígért folytatás egy ipa megtestesülésében. Ezen főzetüket már fogyasztottam egy spontán baráti összejövetel alkalmával és csak úgy mint most, akkor is a bakelitbeer polcáról emeltem le már nem tudom mennyi Huffért cserébe.

 Abszolút frissítő illategységgel áll elő amit a komló többrétű dominanciája vezérel. Klasszikus keserűje intenzív jegyeivel a legaktívabb tételnek bizonyul, de üdítő citrusos hatása is követi nem taglalható egységével és enyhe sárgabarackos kísérettel. Mindehhez társulnak könnyed édeskés és savanykás aláfestések a fúziók szerteágazó kényeztetésével, de a maláta érdemi megnyilvánulásától mentesen.






Pohárba töltött testének opálosságát mély tónusú bronz színezete adja, amin sűrű kiállású világos barna ködölésű habtakarója csak lassan illan.


Könnyű szénsavas pezsgése csekély mértékű savasságot húz maga után, de már átszövi a komló keserűje. Éles torokba markoló jelzőkkel illetném teljes mértékben pozitív hatásokként említve.


Intenzitása nem hullámzik kitartó mód kísérve végig a korty hosszát, ráfűzve citrusos világát is. Ebben kontúrok nélküli fúziók mutatkoznak kerülve a részletesség folyamát kellemes, gyümölcsösség mentén haladva.


A keserű végeláthatatlan spektrumát édeskés ízjegyek is követik visszafogottabb volumennel, mentesen az árpamaláta szolgálta érzetektől.



A végjátékok sorába szoktam írni, hogy összeáll, de az elejétől egy kifinomult egészet kínál remekül érvényesítve a komló jellemét.  Végezetül lecsengés kissé lágyít a keserűn és nagyon messzire kísér.




Kupakjával a 440. helyre érkezett.



A kettő hazait egy belga fogja követni.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.5% V/V
0.33L
Magyarország.

972 Sörfőzde
8000 Székefehérvár
Budai út 392


Megjegyzések