972 Premium Dark

Az ominózus sörfőzde velejéig lokál patrióta tekintve, hogy álmaikat egy régi sörfőzde falain belül valósították meg, illetve, hogy szeretett városuk alapítási dátumát választották nevüknek. A helyszín Székesfehérvár hol a 2018-as esztendőben nyitottak Pásztori Ferenc tulajdonos és sörfőző gondolatai mentén 972 névvel ékesítve. Napjainkba öt fajta főzetet kínálnak és gondoltam játszok a felkínált számokkal, de a 972. kupak még nagyon messze van, viszont sötét főzetük mellett még birtoklok egy másik üvegtöltetüket is ami ez után fog következni.

 Telt illategységet kínál tele markáns szereplők finom játékával és az árpamaláta, illetve a pörkölés fúzióit emelném ki első sorban. A maláta klasszikus vonalon erőteljes gabonás jegyeket tálal, míg a pörkölés többrétű jelenlétével szélesíti illatspektrumát. Ezt teszi könnyed savanykás üdítő hatásával, illetve egy száraz magvas érzet mellett, tol még egy vékony karamelles támogatást is. A különböző tételek összeérésével enyhe gyümölcsösség is érkezik finoman édeskés irányba húzva a történetet ami mentes a komló érdemi aláfestésétől.




Pohárba foglalt teste fekete színezetű mély bordó tónusokkal vegyítve. Habtakarója világos barna árnyalatú és dús tartásával csak lassan illan.




Kissé visszafogott ellenben simogató szénsavas belépőjét alig követi savasság. Ezt lassan ébredező malátázottság és egyben ködös gyümölcsösség folytatja.


Eleinte frissítő kortyképet prezentál könnyű savanykás érzettel majd csak később beérő édeskés aláfestéssel. Jellemzően a maláta dominál a tőle megszokott gabonás és csekély mértékű magvas hatásaival amit aktívan támogat a pörkölés.


Hozzá fűzöm a savanykás érzetet és a már illatában említett száraz magvas ízeket, de egy gyenge kávés, illetve karamellás színezet is az ő érdeme.


Közben a komló keserűje is érezteti magát kissé kopottas játékával megtestesülve maga mellé állítva az étcsokoládé hasonló intenzitású érzetét.


Majd ezen a ponton már kis mértékben fokozódó gyümölcsös és malátás hatások mutatkoznak elérve a végjáték folyamát. Lecsengésével egységesen tartja ezt az irányt és messzire kísér ízeivel.





Fémsapkájával a 439. helyre érkezett.




Folytatásnak egy testvére fog érkezni hamarosan.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.33L
Magyarország

972 Sörfőzde
8000 Székefehérvár
Budai út 392



 

 

Megjegyzések