Castello La Rubina

A Birra Castello sörfőzdét 1997-ben alapították az olasz San Giorgio Di Nogaro nevezetű városban egy már létező főzde megvásárlásával ami korábban a Birra Moretti tulajdonában volt. Napjainkban négy fajta főzetet készítenek és az ominózus La Rubina csupán nevében új, korábban L'intensa néven futott és a hivatalos olasz oldalukon még mindig ez a név olvasható. Gyanítom, hogy La Rubina lehet az újkori neve mert beszerzése kevesebb mint egy hónapja történt olasz földön amiért külön köszönet Betti és Péter számára. 
Visszanézve eddigi olasz sörfogyasztásom csupán egy hatos szám kerekedik ki melyek címkéit és kupakjait az írás végén mutatom is. Pótolandó hiányosságaim, így a következő három kupakot olasz sörökről fogom levenni melyből kettő nagyüzemi akárcsak a korábbi hat, illetve a végén egy kisüzemi olasz életérzés zárja majd a sort. 


Leginkább a maláta töltli meg illatát csekély mértékű támogatások mellett. Ismert jegyeit kínálja eltérő intenzitással melyből klasszikus gabonás érzete középszerű tételként mutatkozik ellenben, magvas hatása kissé fokozottabb. Az összkép kialakításában édeskés és savanykás hatások is szerepelnek megegyező dominanciával kísérve. Eredményük egyaránt frissítő és finoman édes gyümölcsös illúziójú, illetve enyhén karamellás töltetű. A komló keserűje inaktív.



 

Testének a színezete mély bronz vörös ami tiszta egységet mutat és csak a sötét tónusoknak akadályozzák az átlátását. Habfedője tört fehér szép kiállású réteg mely csak lassan illan.




Gyenge szénsav és szintén gyenge savas kísérettel indít melyből egy markáns malátás ízvilág kezd ki kerekedik.


Ez erős gabonás és magvas hatásaiban mutatkozik amit édeskés és savanykás érzetek kísérnek.  Az édes jegyeket a karamell óvatos aláfestése is támogatja egy vékony gyümölcsös illúzió mentén.


Savanykás kísérete nem is bír az előző mondatban taglaltakkal, de jelenléte sokat segít, hogy frissebb kortykép körvonalazódjon. Illatával ellenben a komló keserűje már érdemi mód igyekszik az ízvilág formálásában.


Játéka visszafogott amit a korty második felétől kínál. Közben a karamell sokat erősödött és meghatározó ízként mutatkozik amit csupán a maláta szárnyal felül.


Végjátéka az édes szereplők ellenére sem túlzó igaz kissé már ragaszt, de továbbra is hordoz üdítő egységeket. Lecsengése is tartja ezt az irányt és nagyon messzire kísér ízvilágával.







Következzen a hat olasz fémsapkája ami valójában csak négy, mert egy főzde három tétele ugyan azt a kupakot viselte. Kronológia sorrendben mutatom címkékkel együtt.

A 10. kupak.


196. kupak.


197. kupak.


219.  kupak.




Záró pixeleknek a jelen helyzet.


437. kupak.

Folytatásnak ismét egy olasz érkezik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.7% V/V
0.33L
Olaszország.

Birra Castello S.P.A.
VIA E FERMI, 42
33058-San Giorgio Di Nogaro (UD) Italia




Megjegyzések

  1. Szia,
    Fel tudnád esetleg tünteni a beszerzés helyét, árát is a bejegyezések végén? (Nem csak ennek, hanem úgy általában)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma is vettem sört, de mellette sok minden mást is és fogalmam nincsen mennyibe került és nagy általánosságban ez mindig így van. Próbálom majd az árakat is feltüntetni mert a beszerzés az nem gond, ha csak nem ajándék mint az utóbbi három, illetve az elkövetkezendő kettő. Ezeknél maximum az országot tudom megnevezni.

      Törlés

Megjegyzés küldése