Goliath tripel Brasserie Des Légends

A Brasserie Des Legendes egy belgiumi főzde amely 2006-ban még Brasserie des Géants néven vette át az Ellezelloise főzdét, hogy egyesítve erejüket és termékeiket együtt, tovább fejlődve nyissanak a jövőbe ebből született meg a Brasserie des Légendes. Ezt a főzetüket nem emelném ki mint zászlós hajót mert a mellette főzött másik tizenkettő is viseli az ismeretség titulusát. 
Közben utána számoltam a már elfogyasztott belga sörök számának és 53 lett a vége.

Komplex illatot kínál ami süteményesen édeskés alapon gyümölcsös ködölést visel egy intenzívnek mondható savanykás, kissé már szúrós kísérettel vegyítve. A legutóbb említett hatását az alkohol kilenc százaléka is aktívan támogatja. Ezen egyvelegben az árpamaláta élek nélküli homályos mód mutatkozik gabonás világával melyből a komló keserűje elmarad. Habjának leülését követően boros hatású illatot kelt. 






Látványában erősen opálos testű fakó narancs árnyalatokkal színezve. Habtakarója bőséges alig múlni akaró hófehér tartásával. 



Bőséges szénsavát testes savasság követi abszolút boros érzetű ízvilágba nyitva. A korty egésze savanykás vonalon halad amiben az alkohol karcos jelleme is megjelenik visszafogott jegyeivel.


Ezek tükrében a maláta alig tud érdemi ízhatásokat generálni ami nagyon elenyésző gabonázottság, illetve édes aláfestések  érzetében mutatkozik meg.


A komló keserűje abszolút kimarad viszont kapunk helyette halovány gyümölcsös fúziókat csekély fűszeres kísérettel gazdagítva.


Frissítő kortyképét stabilan kitartja és a korty második felére is hasonló hatásokat biztosítva érdemben nem változtat. Talán a maláta igyekezne, de erőfeszítései elvésznek a boros képzetű ízek világában.


Végjátéka és majdan lecsengése továbbra is üde egységet képvisel enyhe élesztős hatásokkal szélesítve ízvilágát mellyel messzire kísér.




Fémsapkája a 442. helyre érkezett.



Folytatásnak egy kisebb horror érkezik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
9.0% V/V
0.33L
Belgium
Beszerzése: Eger Bakelit, az árára nem emlékszem.

Brasserie des Légends sprl
Rue du castel 19
B-7801 Irchonwelz


 

Megjegyzések