Grimbergen blonde

Sokak által ismert márkáról van szó hiszen a Grimbergen termékeiket hazai viszonylatban is sok helyen meg lehet vásárolni. Történelmük kezdete az igen impozánsnak mondható 1128-as esztendőig nyúlik vissza Belgium Grimbergen városába. A név a Norbertine-apátságból származik, melyet Xanten Szent Norbert 1128-ban alapított az említett városban. Az apátság az azóta eltelt évszázadok alatt többször is bezárta kapuit így sörfőző tevékenységük nem folyamatos és napjainkban a Carlsberg égisze alatt tevékenykednek. Ennek a tükrében a jelen főzet csupán nevében és gondolataiban hordoz Belga érdekeltséget mert főzése Olaszországban történik. Azt, hogy itthon is kapható pedig a Carlsberg itthoni képviseletének köszönhetjük. Napjainkban hat főzetet kínálnak amiből én már hármat elfogyasztottam még az első keret első sorában. Ezen tevékenységemből csupán a kupakok maradtak amiket majd mutatok is mivel akkoriban a címkék még nem foglalkoztattak. Hiányosságomat igyekszek pótolni.

Illatának a legélénkebb tagja a búzamaláta a maga édeskés leginkább süteményekre emlékeztető hatásaival, illetve egy könnyed és egyben frissítő savany érzet. Ezen két ellentétes, de illatában finoman összeillő hatás határozza meg egészét, elenyésző aláfestésekkel támogatva. Említem a karamell fakó jelenlétét a fúziók képezte gyümölcsösséget ami szintén erőtlen és egy halovány fűszerezettséget is. A komló kimarad. 






A pohárban tiszta testet mutat sötétebb tónusú arany színezettel párosítva. Habtakarója hófehér szép kiállású és csak lassan illan. 



Bőséges szénsav indít csak rövid ideig mutatkozó éles savas kísérettel. Folytatásában már édeskés vonalon mozog ami mellett ki is tart a búzamaláta klasszikus érzetével vegyítve.


Az említett maláta típus teljesít a legerősebb módon illatához hasonlóan süteményes egységet tálalva enyhe gabonás felhangokkal. A kortykép lefolyásának ízvilágát még szélesíti, de már csak erőtlen behatásokkal.


A karamell ami megint árnyéka önmagának, illetve a fúziók gyenge egyvelege ami kizárólag fűszeres gondolatait tálalja talán egy csipet gyümölcsös árnyékkal.


Ami viszont teljesen érdemi ízépítést kölcsönöz az a komló igaz csak halovány játékával, de frissítő hatásával sem éri el, hogy a korty végé már kissé ragadós.


Végjátéka tartva ezt az irányt nem nyújt változást csak úgy mint lecsengése mellyel messzire kísér.











Következik három korábbi testvérének kupak sorozata melyeket a 12., 13. és 14. darabként töltöttem a pohárba.




A mostani fémsapkája a 441. helyre érkezett.



A folytatás sörével maradok belga vonalon.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
6.7% V/V
0.33L
Belgium
Beszerzése: Spar, de az összeget nem tudom.














Megjegyzések