Hibu Brewery Trhibú

Egy az olasz földön gyökeret eresztett kraft sörfőzde a Hibu brewery, akik összesen tizenegy fajta főzetet kínálnak a sörre szomjas emberek számára. A 2007-es esztendőben gondolták, hogy nyitni kell, megcélozva a már nem csak borban mámorozó hazai népeket.
Eddigi utam során csak nagyüzemi olaszokkal találkoztam szám szerint nyolccal, és hát hullámzó teljesítményükkel. Majd tapasztalataim alapján a vizuális megjelenés ami jelen esetben nem kifogásolható legyen szó a kupakról és vagy címkéről, persze kis kivételtől eltekintve borítékolhatóan minőséget kínál a beltartalomra is kihegyezve. Írom ezt úgy, hogy ezt az egyetlen sörüket töltöttem csupán pohárba, de ezzel abszolút elérték, hogy a többire is kíváncsi legyek és beszéljek róluk járjak bármerre is.
Beszerzése és kiválasztása nem az én érdememet dicséri, kedves barátom S. Zoltán járt olasz földnek Rómájában és lepett meg ezen üvegtöltettel amiért külön köszönet ez úton is.

A komló párosának fúziói járják át az illatát mely egyben kínál frissítően kesernyés és finoman citrusos jegyeket. Az elsőként említett érzete kissé erősebb tételnek bizonyul, míg déli gyümölcsös vonulatai szorosan mögötte a papaja az ananász és a mangó hatásaival kísérnek. Illatképének egysége hordoz egy halovány édeskés aláfestést, illetve a karamell szintén óvatos támogatását. A maláta jelenléte elvész ezen markáns szereplők között.





Pohárban ölelt teste erősen opálos tekintetű és fakó borostyán színezetű. Habtakarója selymesen dús tört fehér színezetű mely csak lassan múlik.





Könnyed szénsavval és az azt követő gyenge savasságával indít hol már mutatkoznak a komló keserű érdemei. Üdítő irányt képviselve lassan fokozza tevékenységét abszolút meghatározó érzetként a korty lefolyásában.


Citrusos jelleme jóval szűkszavúbb mint illatában és a mandarin papaja párosával lép csupán elő éles kontúroktól mentesen. Mind ehhez társít egy vékony édeskés aláfestést, illetve egy csekély savanykás már már fűszeres felhangot.


Ezek eredményeként pazar ízfúziók ébrednek már belépve a korty második felébe hol aktívabb gyümölcsös gondolatokat fűz az enyhén fakuló keserű vezénylet mellé.


Az ízek tárházának nyitogatását a karamell kopottas világának beengedésével zárja elérve a végjáték folyamát. Ezen szakaszában stabilan kitartja a sorokban olvasottakat és tér a lecsengés útjára amivel messzire kísér.








Fémsapkájával a 438. helyre érkezett.





A folytatás kiléte még kérdéses, de vannak itthon alanyok és hamarosan jelentkezni fogok valamelyik sörrel.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.9% V/V
0.33L
Olaszország

A címüket illetően ellentmondásba keveredtem mert a címkén és a hivatalos oldalukon eltérő információk olvashatóak. Kezdem a címkével és folytatom a másikkal.

Hibu Societá Agricola s.r.l.
Via Ampere, 6 20875
Burago di Molgora (MB) Italy

Hibu Azienda Agricola s.r.l.
Viale Tommaso Edison 110
Sesto San Giovanni 20099






 

Megjegyzések