Meantime brewing ipa

A történet 1999-ben kezdődik angol földön Alastair Hook gondolatai alapján és hosszú éveken keresztül egészen pontosan 2015-ig állt az ő tulajdonában ekkor lépett színre a SAB Miller. Majd 2016-ban érkezett az Asahi ami rögtön magyarázattal szolgál, hogy miért a Dréher forgalmazza. 
Meantime brewing napjainkban hét fajta főzetet készít amiből kettőt tudhatok itthon, az ominózus ipát és a lágerüket ami a következő írás alanya lesz. 
Mielőtt belenyitnék a horrorba latolgatok, hogy talán a nagyüzemi vezetés gondolta visszább venni a minőség potméterét vagy talán a szállítás és tárolási feltételek nem adták ki és vagy, a főzés folyamán történt valami, de ezt el is vetném mert gyaníthatóan arra fény derült volna. Zoltán barátomnak volt szerencséje fogyasztani még a nagyüzemitől mentes főzeteiket és abszolút vállalhatónak tartotta.


A bontását megelőzően komoly téteket mertem volna tenni a komló dominanciájára illatában, ellenben szinte nem is érződik. Nagyon gyenge ezen tétele és helyében egy savanykás hatás érvényesül némi gyümölcsösség társaságában amit tompa édesség követ. Aztán a maláta is megjelenik fakó gabonás érzetével majd a fúziók cukorkás és fűszeres egységet kínálnak. 






Pohárba töltött látványa tiszta teste mutat sötét tónusú arany színezettel. Habfedője kis mértékben tört fehér és strukturálatlan ami csak lassan múlik.




Testes szénsavas pezsgés és enyhébb savassága indít majd ismét csak várok, hogy a kortyképben esetleg jönnek e komlós hatások, de csupán a lefolyás végén ébredezik valami.


Becsapós, mert az első korty után már a többi is annak tűnhet tükrében, hogy a végére jelentkezik a keserű érdemi érzete, de hosszabb szünetekkel megszakítva érezni igazán, hogy ez illúzió, megtévesztés, porhintés, ámítás, blöff meg miegymás.


Mert ha percenként veszek egy kortyot akkor savanykás ízkép formálódik meg talán egy lehelet vékony malátás etap, de ennyi. Nincsen citrusosság meg keserű, ja, de van a végén, mikor már keresztül kellet volna inni magunkat a komló minden jóságán amitől egy ipa, ipa.


Azt még tudni illik, hogy ezen keserűje nem a végjáték vagy a lecsengés folyamán mutatkozik, hanem az utóíz homályában köszön.



Na de, ha valaki késztetést érez magában, hogy leemelje a polcról és nekitámassza az ízlelő bimbóinak ne tartsa magában a véleményét és kéretik azt megírni.




Az eldugott érdemi információk.

Kupakja 443. helyre érkezett.




Aztán következik a láger főzetük amitől előre félek.

Árpamaláta, komló, élesztő.
7.4%V/V
0.33L
Nagy Britannia
Beszerzése: Tesco, 459Huf

Meantime Brewing Company
London
SE10 OAR








  

Megjegyzések