Peroni Nastro Azzurro

Francesco Peroni személye volt aki 1846-ban megalapította a nevével fémjelzett Peroni sörfőzdét
Vigevanóban, Pavia tartományban. A rendkívül nagy kereslet miatt Rómában egy második sörgyár épült, és Francesco fia, Giovanni vette át az új egységet ami nyolc esztendő elteltével oda vezetett, hogy teljességében a fővárosba költözött a főzde. Napjainkban öt fajta főzetet készítenek az Asahi égisze alatt amiből eddig csak ezt kóstoltam immár második alkalommal. Az ismétlés apropója a  kis mértékben megváltozott kupak és címke amit előzőleg a 196. helyen fogyasztottam. 


Ordít a kukorica az illatából ami könnyedén húz keresztbe minden élvezhető érdemét ami mögött ugyan próbál érvényesülni a komló maláta párosa, de betű pazarlás. 








 
Látványa is gyanúsan világos ami ugyan szép tiszta és arany színezetű, de túl fakó. A habja gyorsan képződik és gyorsan is illan hófehér színével. 



Bőséges szénsavval és kissé élces savassággal kísérve kezdi a kortykép építését. Majd ebből megint kukorica lép elő maga mögött tartva minden olyan ízfaktort amit szeretni lehet egy sörben. Persze lehet keresgélni meg szelektálni, de pár korty távlatából a helyére tettem a lefolyó sötét mélységébe.


Veszi a fáradságot és három fajta komlóval főzi amit sorolok is, Saaz, Hallertau és Magnum. Ehhez társít egy normális malátát majd belerakja a kukoricát......









A korábbi kiadásának az ízvilága a feledés hosszú homályába veszett szerencsémre. Egyébként a 196. helyen fogyasztottam, de ha esetleg lesz egy következő kiadás is, azt már el fogom engedni.



 Mindegy is, ez már történelem és egy kupakkal gyarapodott a sor elérve a 437. fémsapkát.



Folytatásnak maradok olasz földön, de borítékolhatóan magasabb színvonal fog következni.

Árpamaláta, ( Two-row spring barley ), komló ( Saaz, Hallertau, Magnum ), élesztő.
5.1% V/V
0.33L
Olaszország

Birra Peroni S.r.l.
Via Birolli 8, Rome



Megjegyzések