Phoenix Beverages Blue Marlin

Hol is kezdjem, de talán az elején. A Phoenix Beverages szeretett hazámtól mindössze 8433 kilométerre található a Mauritiusi Köztársaság területén. Mauritius egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Afrika dél keleti partvidékétől igen csak messze. Két nagyobb és több apró szigetből áll és összterülete 2 046 km² ebből maga Mauritius, a fősziget 1865 km² .
A Phoenix márkát az 1931-es évtizedben alapították, de akkoriban még nem sört készítettek. Majd csak az 1960-as esztendőtől datálható a sör főzésének kultúrája mely szépen ívelt fölfelé. A saját termékek mellett 64-től a Stella 75-től a Guiness is leszerződött velük és 1989-től létezik az ominózus Blue Marlin nevezetű lágerük. Napjainkban hét főzetet készítenek és a már említett két márka mellett a többi saját termék.
Beszerzése a helyszínen történt amiért külön köszönet N. Réka közreműködéséért és családja áldozatos munkásságáért.

Illatával egy könnyed üdítő egységet kínál a maláta érzetével hangsúlyozva. Teljesen klasszikus a gabonás jegyeivel és csak a háttérben fakó mód száraz magvas tételeivel. A frissítő összképért a komló ködös keserűje ami független citrusos világától, illetve egy gyenge savanykás kíséret gondoskodik. Az alapokon túl a fúziók nem nagyon kényeztetnek csupán kevés gyümölcsös felhangot kölcsönöznek, de alapvetően finom illatképet prezentál.





A pohárban foglalt teste abszolút tiszta mely sötétebb tónusú arany látványt nyújt. Habtakarója lassan épül és hófehér színével gyorsan illan.




Bőséges töltetű szénsav alig mutatkozó savassággal kísérve, de már érezhető malátás ízekkel indít. A maláta dominanciája gyorsan körvonalazódik egy egészséges íz intenzitás tartományán belül.


Kellemesen gabonás hatású csekély mértékű édeskés felhangokkal támogatva. Ennek ellenére ízvilága is tartja az illatában már említést nyert üdítő érzetet.


A komló keserűje a kortykép első felében ébredezik, de a kortykép második felére tálal érdemi jegyeket közel zárkózva a maláta vezényletéhez majd a savanykás hatás is megérkezik.


Közel azonos intenzitás mentén teszik frissé a kortyérzet lefolyását. Végjátékában fokozódó malátás ízek feszegetnek nem csupán gabonás értelemben a napraforgó és tökmag abszolút fúziók generálta érzetével.


Lecsengése stabilan kínálja az olvasott sorok ízeit és messzire kísér lassan fakuló világával.





Sokkal nehezebb mint az európai 0.33-as társai.

 Fémsapkájával a 435. helyre érkezett.



 A folytatást egy olasz páros írja majd függetlenül egymástól.

Árpamaláta, komló, cukor, élesztő.
6.0% V/V
0.33L
Mauritius

Phoenix Beverages Overseas Ltd.


 




Megjegyzések