Natakhtari ნატახტარი

A sörfőzde 1991-es megalapításától egészen 2008-ig állt grúz fennhatóság alatt mikor is felvásárolta az Efes. Szortimentjük széles skálán mozog a maga 13 darabos kínálatával aminek java része liszensz főzet és csupán négy saját gondolat. A Natakhtari háza tájáról ez már a második tétel, elsőként a Natakhtari kasris folyt a poharamba.
Nagyüzemi meg születésének ellenére kiváló főzetnek bizonyult.

Habjának múlásával egyidejűleg és majdan utána is jól érződik a maláta testes illatjegyeinek a hatása. Intenzív gabonás illat csekély mértékű magvas aláfestéssel enyhe édeskés és savanykás közegben. Ezen tételpáros közül a savanykás hatása bizonyul erősebbnek igazán frissítő egységet kölcsönözve illatának.
A komló keserűje alig mutatkozik.






Látványában tiszta teste mutat kissé ódon arany színezettel. Habfedője hófehér szép egységes tartással ami csak lassan illan.





Kellemes töltetű szénsavát alig követi savas árnyék melyben már mutatkoznak a maláta ízjegyei. Egyre inkább fokozott hatást nyújt gabonás jegyeit prezentálva és kitartó kíséretet biztosítva a korty lefolyásában.


Egészére jellemző, hogy a maláta karaktere dominál abszolút harmonikus tálalásban és a komló társulása is csak pozitív kihatással bír.


Korán és könnyed keserűvel érkezik a maláta mögé üdítő kortyképet alakítva. Kettőjük játéka jól elválasztható nem bocsátkoznak különös fúziókba érdemi ízeiket biztosítva.


Természetesen kapnak körítést is ami gyenge savanykás jelzővel bír, illetve a maláta édeskés hatása ami szintén nem egy erős tényező az ízvilágában.



 Aztán a lassú melegedés hozadéka egy ködös gyümölcsös érzet és a maláta magvas jelleme ami intenzív mód kapcsolódik ízképébe.


Végjátéka továbbra is testes ízeket kínál amit átemel a lecsengés hosszúra nyújtott távozásába.


Kupakjával a 448. helyre érkezett.



A folytatást illetően még vannak kérdések, de hamarosan jelentkezem.

Árpamaláta, komló, élesztő
5.0% V/V
0.5L
Grúzia
Beszerzése: Az ajándék fogalmát meríti ki.
   
Brewery Natakhtari
Village Natakhtari
Mtskheta region, Georgia












Megjegyzések