Oakham Ales Citra Session ipa

Az Oakham Ales  egy 2006-os születésű angol sörfőzde Peterborough városában, de nevét Oakham városa után kapta ahol John Wood megalapította valamikor a 90-es évek elején majd 95-ben távozott a vezetői székből. Napjainkban hat darabos állandó főzettel és megannyi szezonális sörrel készülnek melyek közül meg kell említenem a díj nyertes Attila nevezetű strong ale készítményüket. Ominózus főzetük a 2009-es esztendőtől állandó tagja a kínálatuknak.

Túl könnyed, de azért érthető mód telíti illatát a komló keserűje amiből citrusos gondolatai is meg próbálják kivenni a részüket, de már kevesebb elánnal. Gyümölcsös érzete nem tagolható egyveleget mutat és nagyon visszafogott jegyekkel játszik. A domináló keserű ellenére enyhe édeskés beütése is van ami független az amúgy sem mutatkozó maláta jellemétől. A  kezdetben nyújtott még élvezhető illatképét hamar mélyrepülés követi és megfakul egyedül kitartva a keserű érzetét.





Látványában nagyon tiszta gyanúsan tiszta csak kis mértékben hajolva a sötét arany tónusok irányába. Habja kifejezetten csúnya felépítésű a szét tagolt buborékok tekintetében mely fehér összességével sietve távozik.




Kellemesen bő szénsavasság ami már kesernyés érzetű teljesen elhagyva savas kíséretét. Illatában sem volt nagyom élénk citrusos hatás, de ízében még kevesebbet nyújt.


Gyümölcsös produkciója igencsak megfáradt és már egyveleg hatása is elmosódott ellenben a komló keserűjének kitartó és markáns érzetével szemben.


A kortykép teljességéhez hozzá tartozik egy enyhe édes kíséret stabil jelenléte és a maláta kései, fel fel villanó halovány gabonás hatása.


Majd érdemben ennyit lehetett róla írni és ki is merítette az korty teljes hosszát indigózva a már olvasottakat. A végjáték és lecsengés folyamán semmi nem történik viszont a keserűjével messzire kísér.







A 445. kupakot viselte.




Folytatásnak keresek valami ízben illatban gazdag főzetet.

Árpamaláta, komló ( Citra ), élesztő.
4.6% V/V
0.5L
Nagy Britannia.
Beszerzése: Nagy Britannia, de ajándékként érkezett.

Oakham Ales
 2 Maxwell Road, Woodston
 Peterborough  PE2 7JB

Megjegyzések