Tempest Brewing Co. A FACE WITH NO NAME Amber Ale

A Tempest Brewing Co. termékeivel már sok ízben találkoztam, de ezek közül eddig csak egy adta kupakját a gyűjteménybe és a Marmalade On Rye nevet viseli. A főzde történelme több évtizedet ölel fel s nem is nyitnék bele a részletekbe a lényeg, hogy 2010-től datálható jelenlegi arculatuk.

Lényegében egy illat orgazmus amiben a komló dominál. Könnyed keserűvel képez friss érzetet amit még fokoz citrusos világának a kibontakozása. Ezen tétele finom fúziók tárházát csatolja keserűje mellé gyümölcsökkel teletömve. Aztán édeskés kíséret mutatkozik halovány jegyeivel enyhe malátás aláfestéssel szélesítve, illetve jelen van még egy ködös savany hatás is.
Amennyiben ízvilágába is átemeli az olvasott sorok lényegét akkor tenger mély tisztelettel meghajolok és köszönetet nyilvánítok.




Pohárban ölelt teste mélyebb tónusú bronz színezetet visel ami erősen opálos textúrát mutat. Habfedője kis mértékben tört fehér világosabb barna árnyalatokkal, masszív kiállással és nagyon lassú illanással.



Kimérten kellemes töltetű szénsav simogat szinte mentesen savas kíséretétől, de már komló keserűvel felruházva.


Testességével finom határokat jár be, de intenzív törekvése inkább a korty elején brillíroz a későbbiekben már lazítva kecses szorításán.


Gyümölcsös szekciója koránt sem olyan széles spektrumú és aktív mint illatában, de ennek ellenére bőven tálal citrusos jegyeket gazdag kortyképet alakítva a keserűvel párhuzamosan.


Ehhez próbál felzárkózni egy ködösen édes malátás érzet aminek köszönhetően érettebb ízeket nyernek a gyümölcsös tételek, de maradva a frissítő kortykép egységénél.


Végjátéka és valójában az egész menete nagyon harmonikus, letisztult ízek lépcsőktől mentesen egymásra építve, olvadva. Végezetül múlása is markáns ízekkel kísér és alig akar múlni.

Lementhető címkével.




A folytatás lehetősége még mindig hordozza a dobozból érkező sörök opcióját.

Árpamaláta ( Golden Promise, Munich, Amber, Cara Amber ), komló ( Columbus, Centennial, Chinook ), zab, élesztő.
6.0% V/V
0.44L
Skócia.
Beszerzése: Ajándék a Bakelit polcáról. 

Tempest Brewing Co.
Block 11, Units 1 & 2
Tweedbank Industrial Estate
Galashiels
TD1 3RS

Megjegyzések