Budapest Ipa "dbz"

Őszinte leszek mert leginkább őt vártam a Budapest sör szortimentjéből, de az előzőleg fogyasztott Budapest lager is rendben találtatott. A meggy főzetüket ellenben kihagyom, ahogy teszem ezt az összes meggyes főzettel. Kóstoltam már több fajtát, de engem nem hoznak lázba.

Könnyed keserűvel felvértezett illat amiben érződnek visszafogott citrusos tételek és egy vékony édeskés kíséret. Az utóbbi tétel mellett zab maláta is mutatkozik ami gyaníthatóan nem részese a történetnek, de jól áll neki. A déli gyümölcsös hatások kibontakozásának még adtam egy kis időt, de ködös egyvelegként maradva frissítik továbbra is illatképét. A komló keserű intenzitása nem hullámzik és stabilan kísér végig testes megjelenésével.





Pohárba töltött teste tiszta és mély tónusú borostyán színezetű. Habtakarója sűrű egységes kiállású és csak lassan illan kis mértékben tört fehér színével.




Nagyon könnyű szénsav kissé éles savassággal kísérve enged az ízvilágába. Rögtön érződik a komló keserűje ami kitartó tételnek bizonyul az ismételt kortyok tükrében.


Intenzitását tekintve kezdetben kimért, de lassan fokozza hatását és csak finoman telíti a korty lefolyását. Illatához mérten ízében sem nagyon élesednek a citrusos gyümölcsök hatásai.


Jelen vannak és frissítenek, viszont megint homályos egyvelegként teszik mind ezt, de érződnek. Megemlítendő még egy savanykás hatás enyhe mértékű aláfestése.


Illetve némi kontrasztként édeskés jegyek is árnyékolnak a korty második felére koncentrálva elenyésző játékukat. Végjátékában kissé enged a komló szorítása, de aztán nem várt fordulattal áll elő.


Lecsengésének kezdetén még kivár majd a korty lefolyását követően még intenzívebben tér vissza a komló keserűje torok tájra fókuszálva. Ennek is köszönhető, hogy nagyon messzire kísér.







Amennyiben üveges verzióit is megtalálom egy újrakóstolás meg fog történni, és ha még nyomtatott kupakokkal is rendelkeznek az ráadás lesz az én történetemet tekintve, a címkékről már nem is beszélve.

Folytatásnak egy belga fog következni gyümölcsös vértezettel, de csak semmi meggy.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.0% V/V
0.5L
Magyarország
Beszerzése: Lidl



 

Megjegyzések