Budapest lager 'dbz"

A sörfőzdével nem első ízben találkozok ugyan is az első keret harmadik sorában ott szerepel egy Budapest láger kupakja. Valójában nincsenek emlékképeim az említett kupakosról, de ott 4.9% alkohol tartalmat írnak így gyaníthatóan egy másik főzetről van szó. Az írás végén mutatom címkéjével egyetemben. Kutatásaim a sörfőzdével kapcsolatban arra jutottak, hogy nincs, termékeik teljes palettáját bér főzetik a Sörművek üstjeiben Balatonszentgyörgyön amivel kapcsolatban a tévedés jogát fent tartom. Napjainkban a szortimentjük három főzetet vonultat fel az ominózus lágert egy ipát és egy meggy sört.

Illata a típusához hűen testes malátás jegyeket hordoz kissé kenyeres, de túlnyomóan száraz magvas érzetet szolgáltatva. Az illatkép szerves része egy savanykás hatás finoman tolakodó kísérete, de ha eltekintünk negatív szerepétől még frissít is az összképen. Mind ehhez társul még egy édeskés aláfestés, illetve elmarad a komló keserűje.







Látványa tiszta testet mutat világos arany színezettel. Habtakarója kezdetben szépen strukturált egységes kiállású hófehér réteg, de lassú illanásával szétesik.



Kellemes töltetű szénsavval és óvatos savassággal kísérve indít. Majd azonnal bontakozó malátázottság követi tiszta gabonás jegyekkel, de intenzitását tekintve kissé erőtlen.


Ezt csekély mértékű édeskés alapon kínálja lassan fokozódó malátás ízekkel. A frissebb kortyérzet kialakításában csekély szerepet vállal egy vékony savany hatás, illetve a komló sem túl aktív.


Így egésze enyhén túlzónak hat mert a maláta finom játékot produkálna viszont alig színezi keserű és vagy savany hatás uralmát.


A végjáték folyamára enyhül a maláta nyomása és könnyebb ízeket szállít, de ezen túl érdemi változást már nem eszközöl. Múlása kitartóan messzire kísér.






Következik a bevezetésben említett kupak és címkéjének pixelei.





 Folytatásnak érkezik az ipa főzetük.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.6% V/V
0.33L
Magyarország.
Beszerzése: Emlékeim szerint Lidl, de hogy mikor és mennyiért azt nem tudom megmondani. 


Megjegyzések