Camba Dry Hop Brown Ale

A német gyökerekkel rendelkező Camba bavaria az ország dél keleti csücskében található Seeon városában és 2008-ban nyitottak. Szortimentjük több tíz darabos kínálatot vonultat fel állandó, szezonális, illetve hordóban érlelt, de mind hordoz valami különlegességet és szigorúan a minőség útját járják olvasható a hivatalos német oldalukon. Az ominózus főzettel kapcsolatban én ezzel egyet is értek.

Egy óvatosra húzott minőségi komló keserűn keresztül kínálja illatát, de minél tovább szagolgatom annál harmonikusabb és szélesíti némi üdítő citrusossággal. Mögötte tompa tompa édeskés jegyek húzódnak ködös karamellás érzettel, illetve egy nagyon gyenge savanykás hatás. Tételeinek fúziói virágos és cukorkás illúziót kölcsönöznek és ugyan a maláták intenzitása elenyésző homályos mód még is részesei az illatképnek.





Pohárba ölelt teste sötét tónusú mély bordó árnyalatokat láttat. Habtakarója szép, sűrű kiállású és csak lassan illan sötétebb fehér színével.



Kellemes töltetű szénsav rövid lefolyású gyenge savassággal indít. Aztán a komló lassan megnyíló könnyed, ismételten harmonikus keserűje amiben a citrusos vonások is finoman teljesítenek.


Fokozottabb ízeivel inkább a korty második felét telíti és ízvilága is elnyeri a komló kegyesen zamatos körítését.


Ezen belül tompa játékot mutatnak az édeskés gondolatok elenyésző karamellás felhanggal, viszont a korty második felében ők is csekély mértékű erősödést prezentálnak.


Ezzel egyetemben érkeznek még malátás ízek megfontolt gabonás érzettel lényegében csekély kihatással.


Érdekessége ami egyben szavatolja különlegességét az az előzőekben taglalt édeskés malátás aláfestés és a már korábban említett komlós ízspektrum szélesedésének az egyvelege.


Végjátékában furcsa mód érzek egy csipet kávés színezetet abszolút pluszként említve. Múlása is remekbe szabott hosszú kíséretként cseng le.



Fémsapkájával a 452. helyre érkezett.



A folytatásban ismételten egy német következik, de már csak a jövő héten.

Árpamaláta ( Pilsner, Münchner, Caramelmalze ), komló ( Simcoe, Amarillo, Select ), élesztő.
6.4% V/V
IBU: 46
Balling: 14,6°
0.33L
Németország
Beszerzése: Különleges sörök boltja, de ott felejtettem a blokkot.

Camba Bavaria GMBH
83370 Seeon
Gewerbering 3

Megjegyzések