Dreher Gold

Ismét egy főzet a Dreher palettájáról amiben már csak a klasszikus duó a maláta és a komló vállal szerepet elhagyva a kukorica gríz trollkodását. A gondolat eleve dicsérendő és nem mellesleg abszolút pozitív hatással bír a végtermék ízvilágára.
Korábban már fogyasztottam  több főzetüket és legutóbb a Red Ale került a poharamba mely írásban a szortimentjük eddig bontott darabjai is olvashatók. Történelmi kalandozásokba nem nagyon nyitnék bele, de tiszteletre méltó a megalakulás évszáma ami az 1854-es esztendőben történt.

Illatában testes malátázottság uralkodik erős gabonás jegyekkel, illetve sokkal vékonyabb száraz magvas érzettel. Mindezt a komló könnyed keserűje teszi frissítő egésszé továbbra is a maláta dominanciája mentén. Illatspektrumában jelentkezik még egy ködös savany hatás tovább fokozva üde érzetét.







Testének látványa tiszta mély aranysárga tónusokkal telítve. Habtakarója egységes és szép kiállású hófehér réteg ami csak lassan illan.




Könnyűre szabott szénsav csekély mértékű savassággal kísérve indítja a kortyképet. Aztán nyit a maláta ízvilága, de elmarad az illatában oly markáns mód kínálta testességtől.


Kissé elmosódott és nem teljesedik ki igazán a gabonás ízvilága, de aztán a pohár emelgetés rámutat, hogy inkább a korty második felében teljesít jobban és fókuszál az érettebb ízekre.


A komló is kiveszi a részét és már korai belépőjével finom keserűsséget társít amivel stabilan végig is kísér kellemesen üdítő egységet alakítva.

Tisztán árpamalátából, kristálytiszta vízből és kétféle komlóból főzzük ezt a kellemesen kesernyés láger sört Budapest ikonikus sörgyárában. Karakteres íz, aranyló szín és fehér habkorona teszi egyedivé.

Folytatásában a már említett malátás fokozódás hoz intenzívebb ízeket enyhe mértékű édeskés aláfestéssel, de továbbra is érdemi komló keserűvel támogatva.


Az összképhez hozzá tartozik egy vékony savanykás íz alig mutatkozó játéka is. Végjátéka és alapvetően az egész korty lefolyása kissé kimért, tisztelettel ad az ízekből, de nem halmozza az élvezeteket.


Végezetül múlásával ragaszkodó és messzire kísér lassan fakuló ízeivel.

Kupakja a 450. fémsapka.


 Folytatásnak hazai dobozos érkezik bőven kerülve az újdonság érzését.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Magyarország

Dreher sörgyárak Zrt.
1106 Budapest,
Jászberényi út 7-11.




  

Megjegyzések