Hoegaarden Rosée

A Hoegaarden sörfőzde napjainkban az azonos nevezetű belga falucskában található szinte az ország közepén elhelyezkedve, de az általuk kínált mára már klasszikussá vált búzasörök eredete a szomszédos Tienen faluból ered. A falucska sörfőzésének a története az 1445. évig nyúlik vissza köszönhetően a szerzeteseknek, akik lelkes sörfőzők voltak. Sajnálatos mód ezen hagyomány az 1950-es évek második felében kihalt, de egy bizonyos Pierre Celis, illetve a falu lakói igyekeztek újjá éleszteni a tradíciókat.
Részben sikerült, viszont 1985-ben a sörfőzdét sújtó tűzvész után csak külső befektetők segítségével tudott ismételten talpra állni amit napjainkban, AB InBev néven lehet ismerni. Innentől kezdve ipari mennyiségben ontották a söröket és a receptúrákon is változtattak ami napjainkban is kitart. Ennek a tükrében a főzeteik csupán távoli rokonságot ápolnak bármilyen szerzetesi tradícióval.
Az első keret 5. sorában a 88. kupak egy Hoegaarden Rosée, illetve van még másik három Hoegaarden kupak. Ezek az írás végén megtekinthetőek címkéikkel együtt.
A 88. sörrel kapcsolatban vannak emlékképeim és kellemesen gyümölcsös ízvilágot adott a maláta és komló társaságával egyetemben. 

Sokrétű illatát édeskés vonalon igyekszem követni abszolút gyümölcsös dominancia mentén. A málnát tudnám kiemelni és még talán a bodzát, de a koriander és a narancshéj duójának az intenzitása erősen korlátozza az illatjegyek kibontakozását. Az említett édessége egyáltalán nem egy markáns hatás még is hordoz egy furcsa tömény érzetet. A mellette mutatkozó enyhe fanyarság a gyümölcsök keltette aláfestés, illetve a fűszerek is adnak némi pikantériát. A komló nem részese az illatképének viszont a maláta is csak alig érezhető ködös érzetével.




Testének a látványa opálos és egyaránt visel fakó rózsaszínes árnyalatokat, illetve fakó narancsos tónusokat. Habfedője sűrű, de gyorsan illan rózsaszín ködölésű fehér rétegével.



Könnyed szénsavas pezsgéssel nyit szinte mentesen a savasságától majd egy közel sem harmonikus íz folyamot indít el. A szénsav múlásával édeskésen kezdi a mondani valóját.


Ebben van málna nem túl aktív jelenléttel na meg koriander kissé élces formában, de egésze inkább emlékeztet a meggy befőtt ízére. Aztán a kortykép összessége nem igazán üdít.


Sőt, torok tájon ragad és még alig ittam. A maláták nem jelentkeznek, illetve a komló keserűje sem képes érdemi produkcióra. Mindezt tetézi, hogy a korty második felére már egy túlvizezett szörp érzetét kelti.


Rákanyarodva a végjáték ízeire tálal egy csipetnyi komló keserűt, de ettől még nem áll helyre a rend. Marad a tompa gyümölcsösség túl hígított vizes képzete és édeskés jegyei továbbra is túlzóak torok tájon.


Múlása gyenge játékának ellenére messzire kísér fakó ízeivel.





A kupakok és címkéik alkotják a következő pixelcsoportokat kronológia sorrendben.









Végezetül a jelen helyzet ábrázolása 451 kupakkal a képen.


A bal alsó kupak kicsit megszédült.

A folytatást egy német kupakos adja amivel hamarosan jelentkezek.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő, gyümölcs koncentrátumok: málna, alma, eper, bodza, illetve cukor, málna aroma, citromsav, fűszerek: koriander, narancshéj, mesterséges édesítőszer: Acesulfam-K
3.0% V/V
0.25L
Belgium
Beszerzése: Tesco, ? Huf

Megjegyzések