Brew Age Fructosaurus Raspberry Rour

A Brew Age sörfőzde 2015-ben bocsájtotta kereskedelmi forgalomba első hivatalos sörét, de Tom és Johannes már sokkal korábban a 2006-os esztendőtől kacérkodott a gondolattal. Az évek nem teltek tétlenül hiszen sorba főzték a söröket és először Weihenstephanba mentek tanulmányozni a sör készítésének művészetét majd a müncheni egyetemen vettek ez irányú tanulmányokat. 
Napjainkban 13 főzetet kínálnak ami egytől egyig bérfőzet, illetve azon dolgoznak, hogy megnyissák saját főzdéjüket. 

Illatának a legnagyobb részéért a málna a felelős abszolút gyümölcsös és kissé joghurtos érzetével. Vele egyidejűleg csekély mértékű savanyúság is mutatkozik, illetve egy gyengébb édeskés aláfestés ködös búzamalátás jegyekkel. A málna intenzitása kellemes utat jár be, de ami igazán finommá teszi az a joghurtos könnyedsége.







Testének a kitöltött látványa a rózsaszín árnyalatoknak a keveréke és erősen opálos. Habtakarója szép kiállású és sűrű felépítésű alig tér el a fehér színtől ami leheletnyi rózsaszín ködölésű  és csak lassú illanású.


Könnyed szénsavas pezsgését ha követi is savassága akkor az megbújik sour jelleme mögött. A korty kezdetétől fogva frissítő ízképet tálal a málna jól ismert gyümölcsös hatásaival vegyítve.


Kellemes balanszban a savany és málnás érzete ami mellett nem sok ízhatás érvényesül. A korty felénél egy gyors lefutású édeskés aláfestés ami érett gyümölcsös mint sem malátás tétel.


A komló elenyésző közreműködésének ellenére nagyon üdítő főzet és csupán a korty végén mutatkozik visszafogott keserűjével torok tájon koncentrálódva.


Végjátékának ízei az előző mondattal már szélesedtek és nem is forszírozza tovább, de eddigi lefolyása remek egységet alkotva üdített.


Múlásában ami messzire kísér kitartóbb a savany érzet mint a málna.








A 453. kupakként került a keretek ölelésébe.



Folytatásnak valamit berakok a hűtőbe, de elfoglaltságaim tükrében lehet, hogy csak jövő héten tudok legközelebb jelentkezni.

Pilseni maláta, búzamaláta, komló ( Tettnanger ), málna püré, élesztő
3.5% V/V
0.33L
IBU: 10
Ausztria
Beszerzése: Különleges Sörök Boltja  és a blokkot ott felejtettem.

BrewAge GMBH
Mittelgasse 4
A-1060 Wien

Megjegyzések

  1. Tegnap vásároltam a fürstenfeldi Intersparban 2 társával együtt - Hopfen Auflauf, Alpha Tier. Egyenlőre még nem kóstoltam.
    Eddig kb. 10 főzetet ittam már tőlük. A főzde címkéi nagyon tetszenek - aranyosak, viccesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút egyet értek a látványukat illetően, de nekem ez az első amit ittam tőlük, viszont remek tételnek bizonyult tekintve azt, hogy kevésbé iszogatok gyümölcsös söröket.

      Törlés

Megjegyzés küldése