Browar Stu Mostów AIPA

A Browar Stu Mostów 2014 szeptemberében nyitott sörfőzési vízióival a nagyközönség felé Lengyelország délnyugati szegletében. Kezdetben hat főzettel indítottak, de napjainkban ezeknek a száma eléri az ötvenet.
Korábban már bontottam söreiket és minden esetben kiváló terméket öntöttem a pohárba, de ezen főzetük felettébb alul szerepelt. Távol áll tőlem az élces kritika mert tudom, hogy ők nem ezt akarták a kupak alá zárni és mihelyt lehetőségem nyílik rá újra kóstolom.

Mind habjának tartása mellett mind múlását követően élesztős jegyeket produkál tompa malátás aláfestéssel. Mellettük csekély az érdemi illatok helyzete, csupán egy ködös érzetű komló keserű, illetve annak citrusos világa amit még említhetek. Összességében alig ad valamit és az is inkább az élesztő dominanciáját mutatja.







Testének a látványa gyengén opálos és egyaránt visel fakó citromsárga tónusokat, illetve kopottas narancs árnyalatokat. Habtakarója hófehér réteg mely kezdetben sűrű impozáns réteg, de múlásával szétesik amit lassan végez.



Bőséges szénsavval indít csekély mértékű savas érzettel kísérve. Sajnálatos mód ízvilágában is elsőként az élesztő köszön be tompa jegyeivel felvértezve. De ami igazán szomorú, hogy kitartó tételnek bizonyul és nem is enged másokat kiteljesülni az ízek frontvonalán.


A korty további lefolyásában alig mutatkozik komló keserű bele értve citrusos jellemét is. A maláta sem brillíroz, ködös gabonás érzete alig ténykedik.


El is engedem és várom a mielőbbi újra találkozásunkat borítékolva a minőségi pohárfoglalást.







Fémfedője a 454. darab.


 Folytatásnak van mit csak időm legyen rá, de hamarosan szisszentek valamit.

Árpamaláta, ( karamell maláta ), komló, ( Columbus, Mosaic, Citra ), élesztő ( US-05 ).
6.8% V/V
0.5L
IBU: 63
Extrakt: 16°
Beszerzése: Különleges sörök boltja ( Budapest )

BOWAR STU MOSTÓW
ul. Jana Długosza 2
51-162 Wrocław


Megjegyzések