Schneider Weisse TAP 07 "új köntösben"

A Schneider Weisse kínálta szortiment adta az eddigi legnépesebb kupakcsaládot a keretek ölelésébe ami hetet számlál, igaz a teljes kínálatból még három hiányzik amit igyekszek is majd pótolni. Viszont ezt már csak az új ruhájukban fogom ugyanis, új külsővel álltak elő és az ominózus TAP 07-es már fogyasztásra került korábban egy eltérő kupak alól más mintázatú címkével.
A hiányzóak a TAP 1 a TAP 2 és a TAP X, a TAP 3, illetve a TAP 4 már a blogolós érámból visszaolvasható a TAP 11-el egyetemben. A TAP 5 a TAP 6 és a régebbi megjelenésű TAP 7, illetve TAP AVENTINUS EISBOCK főzeteinek a kupakjai és címkéit az írás végén megmutatkoznak.
Történelmük igen impozáns és 1872-től meséli a Schneider család sörfőzési munkásságát egészen napjainkig a németországi Kelheim városában.
Azt még ide írnám, hogy a német minőségi búzasörök a nagy kedvenceim közé tartoznak főleg ha még barnák is és a Schneider család kiváló főzeteket készít.

Az illatának a jellemzését a klasszikus és gyönyörű szópárral kezdem, gyengéden édeskés ami ugye a veleje és kissé emlékeztet a sütemények bódító illatára. Továbbá testes gabonás  jegyek is érezhetőek a búza és árpamaláta jóvoltából melyből a búza hatásai dominálnak. Aztán az amúgy könnyed édes hegemóniát frissítően hígítja egy leheletnyi savany aláfestés, illetve egy kevés komló keserű is. Végül a maláták adnak még egy csekély száraz magvas érzetet és feltűnik a karamell ködös világa is.





Pohárban ölelt teste mély tónusú bronz színezetet visel enyhén opálos tekintettel. Habkoronája pazar ami krémesen sűrű hófehér tömeg és csak nagyon lassan illan.



Könnyed kimért szénsav krémes kortynyitányával indít csekély mértékű savasságával kísérve. Ebből édeskés ízvilág kezd épülni abszolút az élvezhető tartományon belül.

A kód sajnos nem nyert. 😉

A legtestesebb hatásokat a búzamaláta váltja ki a kortyba belesimuló kellemes, gabonás jellemével. Vele párhuzamosan egy enyhe savanykás hatás gondoskodik az üdítő egység kialakításában amihez a korty első harmadában csatlakozik a komló harmonikus keserűje.


A kortyképre mért frissítésük kitartó mód kísér végig és eredményez egy pikáns összképet a búzamaláta érdemi jegyeivel együtt. Édes gabonás gondolatai mellett ébredeznek száraz magvas hatásai is társulva egy vékony karamellás és némi pörkölés adta íze mentén.


A korty utolsó harmadától az összeérett ízek fúziói kényeztetnek sima, az élektől és csúcsoktól mentes módon egy letisztult ízvilágot tálalva. Végjátéka tartva ezen gondolatokat kiegyensúlyozott és lecsengése is finom ízeket szállít amikkel nagyon messzire kísér.






Most pedig következzenek a kupakok és címkék kronológia sorrendben.

A 102. kupak.


A 103. kupak.


A 104. kupak.


A 105. kupak.


A 301. kupak.


A 325. kupak.


A 326. kupak.


Illetve utolsó pixel csokornak a jelen helyzet 456. megújult TAP 07-es kupakja.


Folytatásnak is egy ismétlés következik a Schneider háza tájáról.

Búzamaláta, árpamaláta, komló, ( Hallertauer tradicionális, Hallertauer Herkules ), élesztő.
5.4% V/V
0.5L
IBU: 14
Németország
Beszerzése: Különleges sörök boltja ( Budapest )

Schneider Weisse
G. Schneider & Sohn GmbH
Emil-Ott-Str. 1-5
93309 Kelheim






Megjegyzések