Schneider Weisse TAP05 "új köntösben"

A Schneider Weisse sokat számláló főzeteinek egy ismétlése következik aminek örömmel álltam elébe, ugyanis az új kupak és címke mellett szeretem a söreiket. Előző írásomban ami  itt olvasható, bemutattam a már fogyasztásra került termékpalettájukat és röviden érintettem impozáns történelmüket, illetve ezen főzetek kupakjai és címkéi is megtekinthetőek. 

A megszokott testességétől kissé visszafogottabban érződik a búzamaláta harmonikus illat spektruma ami csekély gabonás érzetet szolgáltat elég édes közegben, hanyagolva a süteményre emlékeztető jegyeit. Kibontakozását erősen gátolja egy intenzív mézes hatású markánsan, édes vezénylet. Ellenben a komló aktívan teríti mind keserű mind citrusos világát kellemesen hígítva az édes hegemónián. Ebben még társa egy gyengécske savanykás hatás kísérete is. Az alkohol fok nyolcas tartománya csupán finoman jelzi jelenlétét.




Testének a látványa matt narancsos árnyalatokat visel és erősen opálos. Habkoronája egy masszív hófehér réteg és csak komótosan múlik. 


 Bőséges szénsav már most érezhető, de nem túlzó és vagy zavaró alkoholos képzettel. Abszolút édeskés ízvilágba enged a búzamaláta gabonás érzetével felruházva. 



Mellette a már illatában megemlített mézes hatás is körvonalazódik koránt sem olyan erős mód.
Az igazi felüdülést természetesen a komló hozza el sokrétű, érdemi jelenlétével.


Finoman töri meg az édes irányt kellemes keserűt adva a kortynak és citrusos jellemét is kibontva üdítő lefolyást generál remek balanszban a búzamalátával. 


Az illat kíséretében is feltűnt egy könnyed savanykás érzet ami az ízvilágában is megjelenik még fogyaszthatóbbá hígítva az édes ízek kavalkádját.


A fúziók és az alkohol tartalom ad némi gyümölcsös illúziót, de nagyon fogyasztható egységben. Végjátéka majd lecsengése sem gondolja túl és a gabonás alapra építi ízvilágát a komló és alkohol társaságában ami sokkal, de sokkal több széles ízhatásaiknak köszönhetően mint rövidke olvasatuk.


Megújult kupakja a 457.





Folytatásnak egy haza dobozos következik.

Búzamaláta, árpamaláta, komló (Hallertauer tradicionális, Hallertauer Saphir ), élesztő.
8.2% V/V
0.5L
IBU: 40
Németország
Beszerzése: Különleges Sörök Boltja ( Budapest )

Schneider Weisse
G. Schneider & Sohn GmbH
Emil-Ott-Str. 1-5
93309 Kelheim

Megjegyzések