пиринско Pirinsko Pivo_младо пиво "fiatal sör"

A Pirinsko pivo sörgyárat 1969-ben alapították és a közeli Pirin-hegységről kapta nevét  Blagoevgrad városában, Bulgária délkeleti részén Szófiától 90 km-re és a Carlsberg tulajdonában van. 
Az ominózus sör nem pasztőrözött és 8 hetes szavatossággal árulják és valami hiper szuper szűrőberendezésen tolják keresztül amitől elnyeri tisztaságát és frissítő ízvilágát olvasható a honlapjukon. 

Illata javarészt gyengén édeskés közegben zajlik az árpamaláta gabonás jegyeinek könnyed érzete mellett. Hatásfokával telíti is az illatát társulva egy ködös savany érzettel és egy leheletnyi komló keserűvel. 









 Nagyon tiszta testet mutat világos arany színezettel. Habfedője hófehér színű és sietős illanást mutat. 

 


Testes szénsavas pezsgését alig kíséri savas érzet. Ebből az árpamaláta érkezik abszolút hegemóniával a kortykép teljes hosszán.


Az előző mondat ellenére a gyenge jelzőt használnám amiben kimerül a gabonás hatásának elenyésző érzete némi édeskés vértezettel karöltve.


Mögöttük csekély mértékű savanykás íz is mutatkozik és a komló is megjelenő tétel. Keserűjét nagyon visszafogottan adja a történetbe és erősen stagnálva már nem is fokozza.


Végjátéka nem hoz változást majd lecsengésével messzire kísér.




 A 464. kupak a második keret ölelésében.




 Folytatólag még mindig maradok Bulgária határain belül.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.4% V/V
0.33L
Bulgária
Beszerzése: Ajándék, de én választottam amiért köszönet Cs. Orsolyának.

пивоварна ( пиринско )
6ул. "димитър солунски" N°62
Благоеьград 2700






Megjegyzések