Schleppe_Belle Sasion

A Schleppe sörfőzde Ausztriában található és első írásos említése 1607-ben történt. Akkoriban voltak érdekes sörfőzési módszerek, az úgynevezett ( Stein bier ) a sört izzó kövekkel főzték, sörgyártási hagyományként, amelyet csak a skandinávok és a karintusok ápoltak. Steinbier-t 1827-ig főzték a Schleppe Brauerei-ben, amikor megalapozták a társaság modern fejlesztését.Napjainkban 15 főzetet kínálnak. 

Mérsékelt malátázottság érződik illatában ami gabonás jegyeit mutatja csekély mértékű édeskés aláfestéssel. Ehhez társul egy leheletnyi komló keserű és valami gyümölcsös színezet édes hatása. Összességében nagyon egyszerű illat gyenge hatáselemekkel. 








 A pohárban erősen opálos testet mutat narancs színű árnyalatokkal. Habfedője hamar felfut szép kiállású vastag réteget alkotva hófehér színével majd csak lassan illan.  



Bőséges szénsavát testes savasság követi amiből ha lassan is, de gyenge ízek kezdenek formálódni. Pont az élesztőt nem vártam harmat gyenge hatásfokával szúrós ízhibájával.


Mellette érkezik a komló vidámabb és markánsabb keserűjével aminek a fókuszpontja a korty felére élesedik és kísér a végéig más ízekkel egyetemben.


Előtte azért még kibontja citrusos jellemének egy nagyon könnyed változatát finom frissítést illesztve a kortyképbe. Az eddigi élesebb ízek mellé érkeznek édeskés gondolatok is.


Pontosabban a maláta ténykedése, szerepvállalása halovány gabonás érzet csekély édeskés aláfestéssel, de erőtlensége ellenére kitartó és aktív.


Végjátékának folyamán nem állnak balanszba és a komló intenzívebb hatásnak bizonyul szorosan mögötte a maláta ízvilágával. Lecsengése ami még egy enyhe savanykás érzetet is oszt a végtelenségbe kísér.






Kupakja a 468. darab.



A folytatás és a hetedik sor záró kupakja Belgiumba vezet.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.4% V/V
0.33L
Ausztria
Beszerzése: Ajándék amiért köszönet Sz. Atillának.

Schleppe Brauerei
Schleppe Platz 1
A - 9020 Klagenfurt





Megjegyzések