Hübris_Üpa

A Hübris sörfőzdét 2015-ben nyitották és három személy nevéhez köthető aki mind tanult sörfőzők. A helyszín Székesfehérvár a dizájn pedig letisztult és minimalista ami számomra abszolút megnyerő beleértve a tartalmazott főzeteket is. Mondjuk ez a minimalista megjelenés hozza magával a kevés pixel lehetőségét, de boldogan együtt tudok vele élni.
Korábban is fogyasztottam söreiket, de nem itthon viszont, most, hogy már nyomtatott sőt dombornyomott kupakjuk van kapva kaptam az alkalmon és bontottam az ízlésvilágomhoz közel álló Üpát.

Kellemes komló keserű telíti illatát amit gazdag citrusos jegyek kísérnek finom és üdítő hatást generálva. Ellenére annak, hogy a maláta nem érződik hordoz némi édeskés aláfestést egy leheletnyi teás beütéssel ami abszolút jól áll neki. Ezen édes hatás gyenge mézes jegyeket kínál virágos érzettel párosítva. Összességében nagyon komplex finom illatot közöl.







Pohárba töltött teste erősen opálos mély, sötét borostyán színezetű. Habfedője nagyon sűrű pazar réteg halovány barna színezettel és csak lassú illanással múlik.



Egységes enyhe szénsavát elenyésző savasság követi. Közben már érződik a komló keserű enyhén testes, egészséges intenzitással. Már kezdetében nagyon frissítő egységet tálal.


Ebben aktív társ a komló citrusos vértezete ami kissé fokozottabb mint illatában tapasztaltam. Élesen kontúrozott gyümölcsös jegyeket kínál finom kortyképet alakítva.

Ezt nem hagyhattam ki. 😊

Aztán ízvilágában is megmutatkozik egy harmat gyenge teás aláfestés ami még mindig illik a képbe. Viszont a maláta ismételten nem érződik ellenben, egy leheletnyi édeskés hatás igen.


Ezen hatás a korty felétől élesedik és igazán csak a végére mondható karakterrel bíró érzetnek csekély mértékű mézes illúzióval.


Végjátéka továbbra is hangsúlyozza a már olvasott ízeket és kanyarodik a lecsengés messzire kísérő finom játékára.




A 470. kupak és a második keret nyolcadik sorának az első tagja.




Folytatásnak egy Apa következik amit hasonlóan mint az ominózus sör nem Apának írnak.


Árpamaláta, komló ( Citra, Mosaic, Simcoe ), élesztő.
5.1% V/V
0.33L
IBU: 39,5
Extrakt: 12,6°
Magyarország
Beszerzése: Eger, Bakelit. Az árára nem emlékszek.

Hübris
8000 Székesfehérvár
Váralja sor 7679/2/A


Megjegyzések