Monyo & Uradalmi Sörmanufaktúra_Wet Hopped India Pale Ale "Hop Harvest"

A Monyo Brewing Co.  és az Uradalmi Sörmanufaktúra immáron negyedik éves házasságuk egy kupak alá zárva. A Monyo sörfőzdét 2014-ben alapították és napjainkban azon kisszámú innovatív főzdék egyike akik a hazai élbolyt képviselik. Mára már klasszikussá vált főzete például a Flying Rabbit a sok közül, de szortimentjében található megannyi kollaborációs főzet mind haza és külföldi főzdékkel. Számszerűsíteni sem tudom, de sok sörüket fogyasztottam már és a lementett címkéket az írás végén meg is mutatom, illetve rengetegen várják még, hogy az üvegről a mappába kerüljenek. Kupakok tekintetében kettő Monyos, illetve három kollab látványa érkezik.
Az Uradalmi Sörmanufaktúra Budapest és a Balaton között található Vál községben és 2016-ban alapították. A helyszín a néhai Dreher birtok ahol az ominózus sör komlója is terem. Emlékeim szerint a főzeteik közül még egyet sem fogyasztottam, de hiányosságom pótolni fogom.

Olyan intenzív illatot produkál a komló mint nyers valóságában nagyon aktív gyönyörű egység. Lényegében tiszta, intenzív komló keserű telíti illatát könnyed, finom érzetű citrusos világával karöltve. Mögötte egy vékony savanykás aláfestés leheletnyi édeskés kísérettel.








Pohárba töltött teste tiszta látványú ódon arany színezettel. Habtakarója szép kiállású sűrű réteg ami csak lassan illan hófehér színével.



Lágy szénsav és csekély mértékű savasság kezdi a kortyképet. Ebből a komló keserű ízvilága következik markáns jegyekkel felvértezve, de a korty első felében édeskés érzetű közegben.


Az bizton állítható, hogy a maláták nincsenek aktív kihatással az ízképére, de amit megmutatnak abból a búza malátára lehet következtetni nagyon enyhe, klasszikus gabonás érzetével.


A komló citrusos érvei illatával ellentétben kevésbé fókuszáltak, de még így is nagyon kellemes és üdítő egységet szolgáltatnak.

A maláta korai és ködös érzetét hamar felülírja a komló keserű dominanciája ami a korty véghez közeledve enyhén még fokoz egy csipet savanykás árnyékkal kísérve.


Végjátéka ki tartja a komló hegemóniáját továbbra is abszolút finom és élvezhető kortykép mentén.
Lecsengése kissé szárazabb érzetű ízvilágot hoz ami teljesen jól áll neki majd ízeivel nagyon messzire kísér



A következő pixel csokrok a címkéket fogják megmutatni javában a régi arculatukkal és néhány kollab főzettel.











Aztán a kupakok.






A folytatással hamarosan jelentkezem.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.8% V/V
0.33L
Magyarország.
Beszerzése: A szarvaskői csipkebogyó fesztivál ( 10. 26. ) a miskolci seres kínálatából. 850 Huf

Monyo Brewing Co.
1106 Budapest
Maglódi út 47.

Uradalmi Sörmanufaktúra
2473 Vál
Váli Uradalom

Megjegyzések