Primator_Epa

Hazai viszonylatban is relatíve könnyen beszerezhető cseh főzet a Primator háza tájáról. Kupakok tekintetében talán ez a hatodik sörük amit kitöltök. A blog történetében eddig ketten szerepeltek a Primator 24 egy Porter, illetve a Primator Ipa. Az őket megelőző főzetek még a korábbi dizájnjukat viselik, de az írás végén összességben mutatom címkéjüket és kupakjaikat kronológiai sorrendben.

Felettébb sok időt töltöttem az illatának a megfejtésével, de nem komplexitása végett. Nagyon gyenge komló keserű és egy vékony karamellás aláfestés, továbbá egy leheletnyi malátás érzet, de ez már bizonytalansági kérdéseket vet fel. Összességében ez a produkció harmat gyenge.








Pohárba töltött teste tiszta, de sötét árnyalatú mély bronz színezettel. Habtakarója szép kiállású sűrű réteg ami csak lassan illan.



Közepes intenzitású szénsav amihez tárul egy hasonló volumenű savasság kísérete, de mélyen és bántóan belenyúlik a kortyképbe.


Az ismételt kortyok tükrében ízvilága sem nyújt kimagasló teljesítményt és egy esetleges vakteszt folyamán eszembe nem jutna az Epa mint sörtípus.


Illatával ellentétben enyhén fokozottabb komló keserű érződik ami a szét tagolt kortyolgatásnak köszönhetően torok tájon mutatkozik kerülve a dominancia lehetőségét és vagy testes hatást.


Aztán némi malátás aláfestés, de inkább a korty második felére fókuszálva édeskés színezettel és ismételt karamellás behatással meg egy csipetnyi fémes ízzel.


A korábban említést nyert szénsav a korty mélyén is érezteti savas hatását pezsgős jegyeivel abszolút ízromboló képzetével. Végjátéka sőt az egész ízvilága gyenge játékot mutat amiből kikerekedő lecsengése sem hoz semmi pozitív változást.





A folytatás pixeleit a már elfogyasztott főzeteinek kupakjai, illetve címkéi töltik meg.













Az ominózus főzet a 471. kupak.


Folytatásnak egy német Dunkel 0.33-as teste következik.

Árpamaláta ( Plzenský, Pšeničný, Mnichovský, Karamelový, Barevný, Oves ), komló ( Northern brewer, Styrian golding, Centennial ), élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Csehország
Beszerzése: Interspar 399 Huf

PRIMÁTOR a.s.
Dobrošovská 130
547 40 Náchod
Česká republika







Megjegyzések