Rehák Sörmanufaktúra_ELSÖR

A Rehák sörmanufaktúra második üvegtöltete egy klasszikus angol Bitter. Mielőtt rátérek az ominózus sör részleteire kínálok egy kis olvasmányt a már elfogyasztott lager sörükről, illetve megismerendő a főzde történelméről is.

Illata a hab tartása mellett is édeskés érzetet kínál míg múlását követően kissé fokozza hatását, de az abszolút élvezhető tartományon belül. Érdekességként kiemelem egy csekély mértékű borsmentás hatást ami nyilván nem része a receptúrának, de nagyon jól áll neki. Előtte a malátázottság sokkal testesebb illata érződik gabonás jegyeivel kissé száraz hatású közegként. A komló csupán árnyék a történetben leheletnyi keserűt társítva illatképébe. Végezetül érezni egy könnyed gyümölcsös kíséretet is.




Testének a látványa erősen opálos sötét borostyán színezetű. Habtakarója szép kiállású sűrű réteg kis mértékben tört fehér színezettel és lassú illanással.



Könnyűre szabott szénsav elenyésző savassággal kísérve édeskés érzetű kortynyitánnyal. Itt már korán megmutatkozik a gyümölcsös hatás egy friss kortykép ölelésében.


A komló keserűnek köszönhető ami nem hivatkozik citrusos jegyeire ellenben üde érzetet biztosít kitartó és stagnáló keserűjével.


Illatával ellentétben a maláta most nem olyan intenzív, de a korty dinamikájára erős kihatással bír gabonás jegyeivel, illetve a korty összessége szárazabb egységet képvisel.


Ellenére annak, hogy egyetlen tétel sem brillíroz még is komplex ízeket szállít. Jelen a maláta és jelen a komló enyhe gyümölcsös felhangokkal édeskés és keserű közegben.


Végjátéka ezt még tetézi egy vékony mézes érzettel ami ugyan fokozza az édes hatását, de a komló keserűje továbbra is ura a helyzetnek és friss ízeket társít a kortyképbe. Lecsengése markáns ízekkel messzire kísér.


Fekete fémsapkája nem növelte a kupakok számát ami maradt 469. Folytatásnak a szortiment utolsó tagja érkezik.

Árpamaláta, komló ( EKG, Fuggles, Challanger ), élesztő ( S-04 ).
4.5% V/V
0.33L
Magyarország
Beszerzése: Ajándék.

Rehák Sörmanufaktúra Kft.
8230 Balatonfüred
Móricz Zsigmond u. 7





 


Megjegyzések