Rehák Sörmanufaktúra_IPAT

A Rehák sörmanufaktúra záró darabja egy angol Ipa vagyis Ipat. A megértés kedvéért a betűk a gyermekeik nevének a kezdőbetűi mint Imola, Péter, András és Tamás. Aztán folytatódik a sor ami olvasható a címkén "Szeressétek ezt a sört úgy, ahogy mi őket.
Korábban fogyasztott főzeteik a LAG3R, illetve az Elsör ami egy angol Bitter.

Illatában a komló dominál és első sorban keserű kihatással amit egy könnyed érzet mentén képvisel. A friss egységet tovább tetézi a komló citrusos jegyeinek hatása sokkal visszafogottabb megnyilvánulása és leheletnyi gyümölcsös vértezete abszolút trópusi ihletésű. Illatképe mellőzi az édeskés aláfestést és a maláta sem mutatkozik. Az év első harmadában lett palackozva így a komló profilja már mélyrepülésben halad. Ha közel frissen kóstolom biztos, hogy jobban brillírozna a komlók hada.




Pohárba töltve erősen opálos testet mutat sötétebb narancsos árnyalatokkal. Habfedője kezdetben sűrű aztán múlásával kissé szétesik enyhén tört fehér színével ami lassan illan.


Enyhe szénsavval viszont testes savassággal kísérve indít. Ebből a komló ízvilágába érkezek amiben keserű dominancia érződik hatásfoka testes jegyekkel bír.


Citrusos jegyei is feltűnnek nem túl aktív formában. A maláta szintén nem nyilatkozik ellenben, vékony édeskés aláfestés igen. Talán ennek köszönhető a gyümölcsös érzet kontúrosabb íze.


E közben a komló keserűje enyhén fokozza hatását tartva a friss kortyérzetet addig a többi íztényező stagnál. Végjátéka kitartja eddigi ízeit majd lecsengése nagyon messzire kísér markáns keserűjével.





Folytatásnak bontok egy olyan főzetet amivel elkezdhetem a második keret nyolcadik sorát. Hamarosan.

Árpamaláta, komló ( EKG, Challenger, Amarillo ), élesztő ( S-04 ).
6.7% V/V
0.33L
Magyarország
Beszerzése: Ajándék.

Rehák Sörmanufaktúra Kft.
8230 Balatonfüred
Móricz Zsigmond u. 7


Megjegyzések