Rehák Sörmanufaktúra_LAG3R

A Rehák sörmanufaktúra 2017-ben indult a Balaton partjáról legnagyobb meglepetésemre egri kötődéssel. Családi vállalkozásként Balatonfüreden léteznek, de szortimentjük a Fehérnyúl üstjeiben készülnek. Három főzetről van szó, egy IPA, egy láger és egy klasszikus angol Bitter.
Sör szerettem kíváncsisággal is párosul és figyelemmel követi a hazai sör szcéna alakulását, de a Rehák sör csak idén nyáron került a figyelmem központjába miután M. Szandra barátnőm megosztotta létezésüket. Ezen tevékenységéért köszönet, illetve külön köszönet szól a Rehák család számára mind a sörökért mind a címkékért.

Nagyon könnyed malátás jegyek uralkodnak illatában, de finomra hangolt intenzitásuk kellő testtel ruházza fel a történetet. Mindezt gabonás érzet mentén enyhe édeskés aláfestéssel egy csipetnyi savanykás közeggel vegyítve. Mellettük egy vékony komló keserű frissít némi, a citrusosságától elvonatkoztatható gyümölcsös illúzióval.








Pohárba foglalt teste erősen opálos mély arany és narancsos színekbe öltözve. Habfedője szétszórt és nagyon gyorsan illan hófehér színével.


Bőséges szénsavval nyit szinte savas kíséret nélkül. Ebből édeskés ízvilág formálódik kezdetben kevésbé fókuszált malátázottság mentén. A háttérben marad egy csekély mértékű savanykás kíséret.


Majd ezen hatások közé sorolnám a lassan ébredező komló keserűt. Érzete frissít és sokat segít a kortykép kialakításában, majd a korty végére fokozottabb keserűt tálal.


Közben a maláta is nyitottabb ízeket szállít a maga gazdag gabonás jegyeivel és elenyésző száraz magvas hatássásával.  Ízvilágában is mutatkozik egy leheletnyi gyümölcsös illúzió.


Végjátéka finoman összeállt egészséges kortyképet mutat majd lecsengése kitartja az ízeket és messzire kísér.



Nyomtatástól mentes kupakjával nem került a második keret ölelésébe így számuk marad 469, viszont folytatásnak érkezik az egyik testvére.

Árpamaláta, komló ( Saaz ), élesztő ( W-34 ).
4.8% V/V
0.33L
Magyarország
Beszerzése: Ajándék.

Rehák Sörmanufaktúra Kft.
8230 Balatonfüred
Móricz Zsigmond u. 7






Megjegyzések