"Efes"_Белый Медведь

Kutatásaim nem értek révbe és csupán orosz, illetve ukrán oldalokon bukkantam rá az ominózus sörre, de gyártását Moszkvában jelölik meg ami ugye nem zárja ki, hogy az Azerbajdzsánban kapható üvegtölteteket is ott főzzék. A márka születését és gyökereit nem tudom bemutatni, de gyaníthatóan nem az Efes háza tájához köthető. Az Ab InBev égisze alatt működő Efes főzde nevével is fémjelzett orosz oldalon találtam meg, megannyi sör mellett. 

Illata javarészt savanykás közegben érződik ami ugyan nem túlzó, de éles képzetű jegyeivel erős korlátnak bizonyul. A maláta nem kínál érdemi illatjegyeket erőtlen és matt. A habja már régen leült és enyhén melegedett is amikor édeskés hatások mutatkoznak. Ugyan fakó étel, de vele párhuzamosan élesedik a maláta érzete fókuszáltabb gabonás jegyeivel. A komló keserű halovány aláfestés.






 Pohárban nézve tiszta testet mutat ódon arany színezettel. Habtakarója szép kiállású réteg ami hófehér színével csak lassan illan.




Közepes intenzitású szénsav alig mutatkozó savas kísérettel. Ízvilágában ugyan van egy jól érezhető savanykás tétel ami abszolút frissítő és aktívan kísér, de még ennek ellenére is édeskés kortykép formálódik.


Intenzitásuk kellemes tartományban finoman harmonizál. A maláta klasszikus gabonás ízeit szolgáltatja testes magvas érzetével amihez lassan a komló is csatlakozik.


Fokozatosan lép be és a korty felétől mondható érdemi tételnek majd intenzitása innentől stagnál, ellenben egy egészséges üde aláfestést prezentál.


Összességében kellemes kortyképet ad határozott ízekkel. Végjátéka kissé fokozottabb ízekkel folyik majd lecsengése messzire kísér.








Kupakja a 474.




Folytatás hamarosan.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Azerbajdzsán
Beszerzése: Ajándék és ezért köszönet G. Péter részére.

121614, Moscow,
Krylatskaya 17A Business park
"Krylatskie Hills"
 






Megjegyzések