Ayinger_Altbairisch Dunkel

Az Ayinger sörfőzde 1878-ban alakult és az azóta eltelt 142 év tapasztalata családi tulajdona szavatolja a sör minőségét, illetve az alapanyagok színvonala. A helyszín dél Németország kicsivel München alatt Aying városa. Napjainkban 14 darabos szortimentet kínálnak és az ominózus főzet öt nemzetközi díjjal büszkélkedhet.

Gazdag összetett illat markáns gabonás tételekkel. Sokrétű magvas hatások szárazabb jellegű érzettel amik édeskés közegben mutatkoznak. A magvas jegyeket erősíti a pörkölés, de kínál még enyhe kávés aláfestést karamellás felhangokkal, illetve aszalt gyümölcsös illúziót némi savanykás kísérettel. A komló keserű ködös jelenlétével emeli az illatkép sokrétűségét.






Kitöltve sötét tiszta testet mutat mély bordó színezettel. Habfedője szép kiállsú sűrűnek mondható réteg ami csak lassan illan halovány barna színével.





Visszafogott szénsavát nagyon enyhe savasság követi amiből kezdetben kissé zárkózott ízkép formálódik. Érezhető ízjegyeket produkál, de mintha egy vizes filmréteg választaná el.


A maláta gabonás jegyei fokozott magvas érzettel szolgálnak édes irányú hatásokkal, de még is könnyed mód tálalva. Majd a korty felétől csatlakozik a karamell húzva az édes ízképen.


Ezt magakadályozandó, még korábban jelenik meg egy vékony savany érzet kísérete amihez lassan gyenge hatással a komló is csatlakozik. Térhódítása nem fokozódik, de szerves része az ízképnek.


Aztán telnek múlnak a kortyok és a korábban említést nyert zárkózott jellemző megnyílik. Érkezik egy lehelet vékony mézes érzet egy csipetnyi kávés aláfestéssel, de továbbra is a magvas hatások dominálnak.


Közben a komló és savany párosa kellően frissíti a kortyképet. Végjátéka megtartja összetettségét és múlásával nagyon messzire kísér. Összességében egy remek főzet telt ízhatásokkal.






Koronazárja a 476. a sorban.



Folytatásnak maradok német földön és holnap már osztom.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
12,8° balling
Németország
Beszerzése:Csak a jó sör ( 750 Huf )

Brauerei Aying Franz Inselkammer KG
Münchener Strasse 21
85653 Aying Deutschland
Germany




 

Megjegyzések