Robinsons Brewery_Trooper

A Robinsons Brewery William Robinson nevéhez köthető aki 1838 szeptember 29.-én vásárolta meg az Unicorn Inn főzdét és napjainkig a család tulajdonában van. Szortimentjük több mint 10 tételt tartalmaz beleértve a szezonális főzeteket is. Eddig négy főzetüket fogyasztottam, az első szériás Trooper-t az Old Tom-ot, illetve a Beardo és Mojo nevezetű söreiket. Nyomtatott kupakot csak az első kettő főzetük viselt amikhez a címkék is meg vannak, a másik kettőről még a címkét sem sikerült lementenem.
Végezetül meg kell említenem Bruce Dickinson bácsit az Iron Maiden front emberét aki szervesen részt vett a sör megalkotásában. A Trooper név az Iron Maiden megegyező nevű zene számából ered.
Iron Maiden The Trooper

Illatával kapcsolatban kevés tényezőt tudok megemlíteni. Első sorban se nem édes se nem savanykás balanszban áll amitől elég friss érzetű. A maláta szerepét illetően vannak kétségeim, csupán egy homályos magvas hatás mutatkozik és nem állítom, hogy az ő hozadéka. Ellenben a komló jól kivehető könnyed hatásfokával ami inkább csak a keserűre fókuszál. Az egészet követi egy tompa cukros kissé karamellás aláfestés.







Kitöltve tiszta testet mutat vörös réz színezettel. Habtakarója kissé piszkos fehér barnás ködöléssel ami csak lassan illan.



Enyhe szénsav szint nélkülözve a savas kíséretet. Ebből gyenge malátás ízek formálódnak ami a korty végére sem fokozódik. Minimális gabonás érzet valamelyest erősebb magvas tételekkel.


A korty kezdeti ízvilága édeskés alapon folyik majd a felétől a komló keserűje kezd dominálni friss kortyképet kialakítva. Érezni még fakó gyümölcsös jegyeket és halovány mézes illúziót.


Folytatásában stagnáló ízek amikkel már is rákanyarodok a végjáték ismételten változatlan ízeire. Továbbra is a komló keserű vezényel könnyed érzetével malátás aláfestéssel. Üdítő kortykép, de semmi extra.


 Lecsengése sem eszközöl semmi érdemi változást majd ízeivel elég messzire kísér.



Említettem a korábban fogyasztott söreiket most következzenek a kupakok címkék, illetve kettő üveg.

A 69. kupak.


A 100. kupak.


Majd a kettő üveg akiket még meg sem írtam.



Az ominózus főzet kupakja a 479. darab.



A következő főzet is a Robinsons üstjeiből érkezik.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
4.7% V/V
0.5L
Nagy Britannia
Beszerzése: Auchan 999 Huf

Unicor Brewery
Lower Hillgate,
Stockport, Cheshire 
SK1 1JJ

Megjegyzések