Xirdalan

A „Baku-Pivo” ipari szövetséghez tartozó khirdalai sörfőzde üzemét 1969-ben helyezték üzembe. Ezekben az években ez volt a Szovjetunió egyik legnagyobb sörgyári vállalkozása. Napjainkban a Carlsberg égisze alatt működik és fúziójuk 20 éve együtt működő, illetve Baltika Pivo néven ismert. A Carlsbergazerbaijan angol nyelvű oldalon az ominózus sör is megtekinthető több ismert és nem ismert főzet társaságában.

Illatát malátás vezénylet jellemzi testes magvas hatásokkal és aszalt gyümölcsös illúziókkal. A háttérben egy enyhe svanykás érzet mind a hab tartása mind a hab múlását követően. Mellettük a komló is megmutatkozik gyenge keserűt társítva az édes illatképbe. 








 Pohárba töltve sötét arany színezetet mutat tiszta testtel. Habtakarója hófehér közel sűrű réteg ami csak lassan illan.   




Kellemes értékű szénsavas pezsgéssel indít csekély savas utóízt húzva maga mögött. Ebből édeskés malátás íz kezd kibontakozni markáns magvas hatásokkal életlen gyümölcsösséggel.


Egyszerű kortyképét javarészt ez jellemzi elenyésző savany kísérettel ami a korty első harmadára vonatkoztatható.


A második pohárnál mutatkozó kis mértékű melegedés fokozza az édeskés érzetet és mellé ködös gyümölcsös jegyeket is tálal. Ennek ellenére a komló is aktíválja magát.


Sokat segít és frissít az édes hegemónián, de könnyed vonal mentén semmi extrát nem nyújtva. Összességében egy jónak mondható láger tekintve nagyüzemi vérvonalát.


Végjátéka messzemenően élvezhetőbb mint kezdete köszönhetően a komló játékának. Lecsengése és múlása kitartó messzire kísér.

Zárjegyes.

Kupakja a gyűjtemény 475. darabja.



Folytatás a héten érkezik is.

Árpamaláta, komló, élesztő.
48% V/V
0.5L
Azerbajdzsán
Beszerzése: Ajándékba kaptam amiért köszönet G. Péter számára.

Carlsberg Azerbaijan LLC
Shamakhi road 1, Khirdalan, Absheron distr
Azerbaijan




Megjegyzések