Funky Fluid Browar_Never Ending Neipa

A főzde története 2018-ra bontakozott ki Michał Langier és Karol Mizielski gondolatai alapján. Michał évek óta főz sört Langier Beer márkanév alatt, míg Karol ősidők óta kézműves sört árusít. A közös sör fogyasztások alatt fogalmazódott meg egy főzde alapítása a Funky Fluid. Itt jegyezném meg, hogy söreik a Browar Zarzecze üstjeiben készülnek. 

Illatát komló uralom jellemzi csábítóan kellemes közeget kínálva. Intenzitása bőséggel tálal kesernyés jegyeket és egyben citrusos hatásokat, de a keserű testesebb egység. Déli gyümölcsös árnyalata szerte ágazó nagyon frissítő javarészt grapefruitos vezénylettel kevés érett édes érzettel, illetve finoman kivehetőek bizonyos komló típusok is ilyen például a Citra és vagy a Simcoe, hogy csak kettőt említsek az impozáns sorból. A malátának esélye sincs. 





Pohárba töltve erősen opálos testet mutat fakó, kopottas narancs árnyalatokkal színezve. Habfedője bőséges hófehér réteg ami csak lassan illan.



Könnyed szénsav kicsit erősebb savas kísérettel. Ízvilágát is a komló határozza meg nagyon finoman megkomponált keserű és citrusos jegyeivel.


Hatásfokukat tekintve ismételten a keserű jár az élen és sokaságuk ellenére, hiszen hat típus keveredik, kifinomult és egységes. Citrusos jellemzőik is aktívan gazdagítják az ízvilágot kimagasló grapefruitos hatásokkal.


A keserű a korty elején dominál majd a felétől kissé visszább vesz, de a vége felé ismét brillíroz. Citrusos ízei is hullámoznak és a korty harmadáig intenzív gyümölcsösséggel szolgálnak majd enyhén csökken hatásuk, de a végén visszatérnek.


Közben a korty teljes hosszán érezhető egy vékony savanykás aláfestés emelve az amúgy is frissítő egységén. A maláta érdemi ízjegyek nélkül maradt.


Végjátéka és lecsengése is egyaránt a komló finom ízjegyeire fókuszál csak úgy mind a kortykép teljessége. ( 15,5g/L ) Ízeinek múlásával a végtelenbe kísér.





Kupakja a 481 darab a sorban.




A folytatással hamarosan jelentkezem.

Árpamaláta, komló ( Citra, Mosaic, Cascade, Simcoe, Pekko, Chinook ), élesztő.
5.4% V/V
0.5L
Lengyelország
Beszerzése: Ajándékba kaptam.

Browar Zarzecze
Zakapslowani sp. z o o. sp. k.
ul. Zwierzyniecka 8b/1
00-719 Warszawa





  

Megjegyzések