Robinsons Brewery_Trooper Light Brigade

Megint a Robinsons Brewery egyik főzete következik könnyű dandár nevezettel. Az Iron Maiden a Robinsons Brewery és a Help For Heroes összefogásából született. A zenekart és a sörfőzdét már nem kell bemutatnom ellenben a Help For Heroes egy olyan angliai szervezet aki veteránokon a családjaikon és beteg, illetve hátrányos helyzetű embereken segít. Minden eladott Trooper főzet után öt penny jut a szervezet számára.
Legutóbb fogyasztottam az első klasszikus mára már új ruhát húzott Trooper  főzetüket aminek első kiadását is már a pohárba töltöttem. Ezen írásom taglalja az eddig elfogyasztott Robinsons főzeteket.

Illata meglepően kellemes a nyers érzetű komlónak köszönhetően ami nagyon friss illatképet alkot, de inkább csak keserű jegyeivel és elhanyagolható citrusos tételekkel. Összességében kicsit a teára emlékeztet ami nem ront rajta, de minél jobban belemélyülök annál inkább emlékeztet a 90-es évek granulátum teájára. A malátából semmit nem érzek az egész a komló keserűjéről szól.






Pohárba töltve tiszta testet mutat sötétebb arany színezettel. Habtakarója hófehér réteg komótos illanással.




Gyenge szénsav és szintén gyenge savas kíséret a korty nyitányában. Ezt követően a komló keserűje biztos résztvevő abszolút üde kortyképet alakítva szinte stagnáló teljesítménnyel az ízvilág teljes hosszán.


Ehhez társít egy vékony citrusos kíséretet javában grapefruitos, illetve csekély citromos tételekkel. A háttérben elenyésző édes aláfestés mutatkozik talán a maláták által.


Egyébként a maláták a kortykép folyamán sem mutatnak érdemi ízhatásokat. Aztán a folytatásban nem igazán történik semmi. Ugyan az a komló keserű változatlan intenzitással.


Sőt végjátéka majd lecsengése sem eszközöl változást viszont múlásával messzire kísér.





Kupakja a 480. a sorban.



A következő kupakot holnap bontom.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
4.1% V/V
0.5L
Nagy Britannia
Beszerzése: Interspar 999 Huf

Robinsons Brewery
Lower Hillgate, Stockport
SK1 1JJ UK

Megjegyzések