Archivist blonde_De Brabandere Brouwerij

A belgiumi Brouwerij De Brabandere végeláthatatlan szortimentjének egy darabja. Különösebben nem feszegetném a főzde történelmét hiszen ez a darab nem egy kultikus régi időkbe visszatekintő főzet, hanem egy áruházlánc számára nagy tételben készített belga ihletésű pohárfoglaló. Természetesen a családi tulajdonban lévő főzdének vannak kimagasló elismerést nyert főzetei és 1929-es alapítása tiszteletet érdemel.

Édeskés illata nagyon emlékeztet a sütemények mézes mázas érzetére. Ezen túl a maláta alig ad érdemi illatjegyeket nagyon enyhe gabonás tételeivel, illetve a komló sem aktív csupán ködös keserűt érezni. Az édes dominanciát hígítja egy vékony savanykás hatás.








Kitöltve tiszta testet mutat sötét arany színezettel. Habkoronája impozáns sűrű réteg ami hófehér színével csak nagyon lassan illan.

 

Nagyon könnyű szénsav rövid idejű testesebb savas kísérettel. Ebből gyengén édeskés ízkép formálódik lassan fokozódó kissé mézes érzettel.


A kortykép folyamán már fókuszáltabb ízeket szállít a maláta, de még ennek ellenére sem domináns tétel és beleolvad az összkép egészébe.


A süteményes érzet ízvilágában is megmutatkozik amihez társul egy vékony gyümölcsös aláfestés. Majd a korty felétől  a komló is beszáll enyhe keserűt kínálva.


Egészen a korty nyitányától formálódik egy fűszeres érzet, de végig csekély mértékű kihatással bír az ízkép egészére viszont még így is jól áll neki.


Végjátékában minimálisan még édesedik majd széles ízvilágával messzire kísér.



Kupakja a 485. darab.



Folytatásnak egy cseh főzet következik.

Árpamaláta, cukor, komló, élesztő.
6.6% V/V
0.33L
Belgium
Beszerzése: Lidl, de az összegre nem emlékszem.

De Brabandere Brouwerij
Rijksweg 33
B-8531 Bavikhove

 

Megjegyzések