Bevog_BAJA oatmeal stout

A Bevog egy osztrák sörfőzde és ugyan történelmi leírást nem találtam, de 2013-ban már díjazták és az UNTAPPD-on 2012-es bejegyzést is találtam, így gyanítom, hogy az utóbb említett évszám lehet a megalakulás éve. Az,t hogy napjainkban mennyi főzetet kínálnak nem is számszerűsítem, de sokat és innovatív főzde révén szinte folyamatosan jönnek új sörökkel. Ugyan kupak alól ez az első tételük, de dobozból volt már több és talán csapról is fogyasztottam.

Illatának elsődleges érzete kissé fanyar ami finoman keveredik egy komolyabb édes hatással. Részleteiben a kávé dominál őrölt és friss nagyon aktív csokoládés jegyekkel keveredve. Ehhez társul még a maláta gabonás érzetének fakó aláfestése. Majd ott ragadtam a pohár fölött és az illúziók bonbonos és konyakos jegyeket is szállítanak.







Kitöltve fekete és mély bordó árnyalatokat mutat. Habtakarója világos barna ködölésű és sűrű kiállású réteg, ami csak lassan illan.




Közepes intenzitású szénsav csekély mértékű savas kísérettel. A kávé domináns szerepvállalása ízvilágában sem vitatható. Markáns ízeket kínál friss keserűvel és társítva testes pörköléssel.


Ezen hatás hordozza a maláta által kínált száraz magvas érzeteket is. Mellettük ott az étcsokoládé egy csipet karamell és mindez fokozódó édeskés közegben.


Az édes vezénylet ellenére van némi keserű ízvilág is ami egyaránt pörkölés ihletésű, de a komlóra is emlékeztet, illetve savanykás kíséret is érződik.


Végjátéka továbbra is az olvasottak alapján folyik, de mutatkoznak fókuszáltabb illúziók mind konyakos mind tömény csokoládés színezettel. Lecsengése is hozza a testes ízeket amivel a végtelenbe kísér.









A korábbi főzeteiből egy dobozos van itthon.



A Baja főzet kupakja a 493. a sorban.


A folytatással hamarosan érkezek.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.8% V/V
0.33L
Ausztria
Beszerzése: Beerselection 1000 Huf

Brauhaus Bevog GmbH
Gewerbepark B 9
A-8490 Bad Radkersburg
Austria





Megjegyzések