Brasserie de Jandrain_IV Sassion

A Brasserie de Jandrain sörfőzde Belgiumban található és 2006-ban alapították Alexandre Dumont de Chassart és Stéphane Meulemans, akik a Louvain Katolikus Egyetemen tanultak együtt. Napjainkban öt fajta főzetet kínálnak és az ominózus sört négy fajta komló hozzáadásával készítik itt a típusokra nem térnek ki. 

Illata nagyon enyhén hordoz egy szúrós érzetet pezsgős beütéssel. Ellenben finoman ellensúlyozza a komló könnyed keserűje aminek az intenzitása testes jegyeket ölt. Citrusos világa is megmutatkozik enyhe kihatással illatképére. Szinte az illata egészében a komló dominál csekély édeskés aláfestéssel és a már említett pezsgős behatással.







Kitöltve tiszta testet mutat enyhén opálos tekintettel mindezt, élénk aranysárga színezettel. Habtakarója hófehér vékony réteg ami sietősen illan.




Közepes intenzitású szénsav savas kíséret nélkül fanyarkás ízvilággal. Ízvilágának kezdeti fanyarságának ellenére édeskés jegyeket is hordoz.


Hatásuk középszerű fakó malátás érzettel, de finoman harmonizál a fanyar ízekkel. Mindehhez társul egy kiegyensúlyozott komló keserű. A komló a korty első negyedétől aktiválódik nagyon frissítő keserűt adva a lefolyásba.


Később kissé fokozódik és nyitja ki citrusos világát amivel igazán megfogott. Nem egy torokba markoló tétel, de nagyon finom gyümölcsös üdítő érzet.


Van egy kis negatívum is az pedig az üveg alján megülő élesztő amire vigyázni kell, de ettől eltekintve kitűnő főzet. Végjátéka sima egységes korty óvatosan kinyúló komlós vezénylettel.


Lecsengése is ezt az utat járja és ízeivel messzire kísér.




Kupakja a 492. a sorban nyitva a második keret 9. sorát.


Folytatásnak egy osztrák főzet következik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.5% V/V
0.33L
Belgium
Beszerzése: Beerselection 1300 Huf

Brasserie de Jandrain
1350 Jandrain - Jandrenouille
Belgium




 

Megjegyzések