Guinness_Hop House 13 Lager

A Guinness sörgyár Arthur Guinness nevéhez fűződik és 1759-ben nyitotta meg a kapuit. Bagatel 9000 ezer évre és ez nem tévedés bérelte ki a dublini Liffey folyó partján lévő területet. Napjainkban 12 darabos szortimenttel rendelkeznek amiből most a világos láger kerül a pohárba.
Korábban kettő főzetüket már fogyasztottam amiből kettő kupak van és egy címke. Azért csak egy a címke mert az első sörük amit ittam egy 0.33-as darab volt az egész üvegre rámelegített műanyag fóliával. Ilyen teljes üveges fóliát használ a belga Gulden Draak is. 

Illatában a maláta dominál könnyedre szabott jegyeivel amiben gabonás tételeire fókuszál. Összességében gyengén édeskés az irány egy csipetnyi savanykás aláfestéssel. A komló keserűje nem szárnyalja túl a savany érzetet, de kettőjük közege finoman frissítő érzetet nyújt. A háttérben érezhető egy halovány gyümölcsös illúzió.







 Kitöltve tiszta testet mutat sötétebb tónusú arany színezettel. Habtakarója hófehér kissé darabos kiállással és sietős illanással.



Bőséges érzetű szénsav sokkal visszafogottabb savas kísérettel melynek a hatása mélyen belenyúlik a korty lefolyásába, de lassan veszít erejéből és a végére csak egy gyenge aláfestés marad.


A kortykép ízvilágát is a maláta határozza meg könnyed belépővel és a továbbiakban fokozódó teljesítménnyel. Eleinte és a végén egyaránt gabonás ízeire fókuszál viszont utóbbi sokkal teltebb ízeket kínál.


A savanykás hatás mellé érkezik egy édeskés tétel, de a savany gyengülésével az édes nem fokozódik és abszolút bele illő érzetet tálal. Majd a komló keserűje is kibontakozik.


Munkásságát tekintve illatában azért többet nyújtott, ott még citrusos jellemét is kibontotta igaz gyengéd mód, de ízében már csak a keserűjére hagyatkozik azt sem aktívan.


Ennek ellenére frissítő tényezőnek számít és keserűjével finoman hígítja a kortyképet. Végjátéka és a korty egésze harmonikus, majd lecsengése messzire kísér.


Az ominózus sörrel az első találkozásom dobozban történt, majd csak utána találtam meg üveges kiszerelését.


A bevezetésben említett kupakok az első keret 48., illetve a 98. helyén láthatóak. Az első fémsapkához ugye nincsen a másodikhoz mutatom a címkét.




Kupakja a 487. a sorban.



Folytatásnak egy német láger következik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.33L
Írország
Beszerzése: Agria Drink Kft "Eger" 785 Huf. A dobozos verziót a Spar polcáról vettem le.

Guinness & Co.
St. James's Gate
Dublin 8
Ireland
 

Megjegyzések