Meantime_Yakima Red

A Meantime főzde nem ismeretlen számomra hiszen kettő itt a blog történelmében már bontottam. Elsőként az IPA főzetüket töltöttem pohárba és ezen írásban olvasható történelmük is, majd a láger főzetük következett, de három kupak és négy címke az eddigi hozadékuk. A negyedik egy Pale Ale amit nem itthon ittam és ő hordoz zöld körös kupakot. Közben változtattak a kupak kinézetén és abból a szériából is van itthon egy a láger főzetük amit később fogok meginni.

Illatában nincsen kiugró dominancia és összességében elfogadható. A maláta hozza gabonás érzetét ami hordoz némi édeskés aláfestést, illetve gyümölcsös képzetet. A komló klasszikus tényező frissítő keserűjével, de elenyésző citrusosságot is kölcsönöz.








Kitöltve tiszta testet mutat nagyon sötét borostyán árnyalatokkal. Habtakarója tört fehér világos barna ködöléssel és lassú illanással.




Kimért enyhe szénsav csekély mértékű savas kísérettel, de savassága végig érezhető ízvilágában. Majd a maláta ízei kezdenek kibontakozni kezdetben gyengén, de a korty második felében már finoman fókuszált ízeivel.


A korty illatához hasonlóan az édes és keserű jegyek tekintetében nincsen nagy eltérés. A komló korán érezteti hatását és kíséri végig az ízvilágot stagnáló intenzitással.


Az édes hatások kezdetben visszafogottak, de csúcspontjukon is balanszban maradnak a keserű érzettel, illetve az édes, itt is kínál némi gyümölcsös illúziót.


Végjátékát és egészét ezen tényezők határozzák meg egy fogyasztható ízvilággá formálódva ami    nem is éppen átlagos, de nem is kiugró teljesítmény.


Lecsengése messzire kísér ízeivel.










Korábbi fogyasztások kupakjai és címkéi a Pale Ale címkéivel.

Az IPA kupakja a fehér.







A láger kupakja a sárga.





Az Yakima kupakja a 490. a sorban.


Folytatásnak egy észt főzet következik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.1% V/V
0.33L
Nagy Britannia
Beszerzése: Tesco vagy Spar, de nem tudom mennyiért.

Meantime Brewing Company
London
SE10 OAR

Megjegyzések