Pinta Browar_Modern Drinking

A Pinta sörfőzde egy lengyel trió agyszüleménye név szerint Grzesiek, Marek és Ziemek személyében. Az első kereskedelmi forgalomba főzött tételük 2011. március 28-án került a boltok polcaira. Napjainkban nem kevesebb mint hetvenöt darabos szortimentet kínálnak és olyan főzdékkel működtek már együtt mint a To Øl az ír O'Hara vagy a belga Brasserie du Pays Flamandés és vagy a japán Baird Brewing Co. Hitvallásuk, hogy minden tapasztalatunkat és tudásunkat azért használják, hogy a lehető legjobb söröket főzzék, illetve mindig fejlesztenek és nem félnek kísérletezni. Szeretnek utazni akár messzebb is. Mindig sok inspiráció éri őket más országokban és megpróbálják  megosztani velünk a lehető legjobb sörök készítésével.

Illatában a komló szinte nyers valósága köszön vissza intenzív kesernyés világával mely mögé szorítkozik visszafogottabb citrusos érzete. Az illatkép teljességében a keserű dominál, de vékony savanykás kihatás mellett elenyésző édeskés kíséret is mutatkozik. A háttérben mintha fakó malátás érzet húzódna, de csak száraz magvas tételeket ad.







Pohárba töltve tiszta testet mutat enyhe opálossággal párosítva és arany színezettel. Habtakarója sűrű hófehér réteg ami csak lassan illan. 


 

Közepes intenzitású szénsavas pezsgését csekély savas árnyék követi és nagyon korán kibontakozó komló keserű indítja a kortyképet.


Nagyon friss keserű üde citrusos körítéssel. A komló a korty felénél adja legmarkánsabb ízeit és onnantól lassan fakul, de megmarad a legaktívabb ízvilágnak.


A komló korai játéka mellett a korty feléig csak egy leheletnyi savanykás érzet tud enyhe, de még frissítőbb támogatást nyújtani. Aztán a korty második felében ébredezik egy ködös édeskés aláfestés.


Ezen hatás ad némi nagyon életlen malátás érzetet, de inkább érett gyümölcsös illúzió. Összessége harmonikus remek ízintenzitásokkal ami ugyan leginkább a komlóra fókuszál, de azt nagyon finoman teszi.


Végjátéka még ejt a komló testes ízein csekély mértékű édeskés fokozódás mentén, de továbbra is a komló az úr. Lecsengése folytatja ezt az irányt és nagyon messzire kísér ízvilágával.




 Kupakja a 494. a sorban.



A folytatással hamarosan jelentkezem.

Árpamaláta ( Pale Ale, Carapils ), komló ( Mosaic ), élesztő ( US-05 ).
6.5% V/V
0.5L
Lengyelország
Beszerzése: Beerselection 1300 Huf

Browar Pinta Sp. z o. o.
ul. Przemysłowa 4
34-382 Wieprz
Poland

 

Megjegyzések