Primátor_Lager

A Primator sörfőzdét 1872-ben alapították és napjainkban 15 darabos szortimentet kínálnak. Ezekből már hét fajtát fogyasztottam négyet még a régi köntösükben. A Epa főzetük írásában minden kupak és címke megtekinthető.

Illata kellemesen édeskés közeg kellő mennyiségű frissítő savanykás érzettel, illetve ehhez társul még egy csekély mértékű komló keserű is. A főszerepet a malátáé gazdag gabonás és telt magvas jegyeivel. Összessége hordoz némi érett gyümölcsös illúziót.








Pohárba töltve nagyon tiszta kissé sötétebb arany árnyalattal színezve. Habtakarója hófehér réteg szép kiállású és csak lassan illan.




Könnyed szénsavas pezsgését elenyésző savasság követi viszont ezen érzet a korty végégéig elkísér.
Illatához hasonlóan ízvilága is a malátára épül már kezdetben is erősen fókuszált jegyekkel.


Eleinte gabonás hatások mentén folyik a korty és csak a történet felétől kínál lassan élesedő száraz magvas tételeket. Ehhez a korty teljes hosszán társít édeskés ízjegyeket, de a már említett savany érzett finoman frissít.


Sőt a komló keserűje is üdít, de csak a korty felétől érződik érdemi munkássága ami szintén aktív kísérője lesz a korty lefolyásának. Összességében finoman felépített ízvilágot tálal.


Végjátékában erősen kontúros ízek vegyülnek mind a komló mind a maláta részéről természetesen a maláta vezényletével majd lecsengése is ezen vonal mentén múlik és messzire kísér.







Kupakja a 486. a sorban.



Folytatásnak egy klasszikus ír főzde lágere következik.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0%V/V
0.33L
Csehország
Beszerzése: Spar 399Huf

PRIMÁTOR a.s.
Dobrošovská 130
547 40 Náchod
Česká republika



Megjegyzések